2017. november 26., vasárnap

AKI SZEGÉNY, AZ ÖNERŐBŐL PUSZTUL. POLITIKAI, FAJI, ÉS FELEKEZETI MEGKÜLÖNBÖZTETÉS NÉLKÜL

SZALONNA - VENDÉG
Szerző: Mirtill
2017.11.25.


kelemen.mikes@netkavezoabujdosokhoz.tekirdag.tr

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba Tárgy: Modell

Az előző levelemhez csatolt fényképemmel nem akartam kendet elijeszteni a hazajöveteltől. A kend érdekében remélem, egyébként se jönne haza, de így meg pláne! Látja kend, hogy ez az uralkodó kurzus még külsőleg is mennyire torzítóan hat a felnövekvő generációra? Jó. Mondjuk, rajtam egy kicsit jobban látszik, de – a tata szerint – az én szellemi képességem jóval államtitkár feletti szint, mert nekem szakvéleményem van a fogyatékosságomról, ezeket viszont nem is merik orvos elé engedni, mert a vak is látja, mire képesek.

Persze nekem nem az a dolgom, hogy nemzeti konzultációba gabalyodjak munka-alkalmassági kérdésekben, hanem a jelentéstétel kendnek a dolgok mibenlétéről. És ebből van mindig gubanc. Mert visszamondom én, amit mondanak, írnak bármikor. A baj a megértéssel van. Nem értem, csak írom. Aztán sose tudom, hogy kend mit ért abból, amit írok, mert válaszol kend időre, csak még véletlenül se arra, amit írok. De tán még ettől is kacifántosabb lehet a dolog, mert a PISA szerint szövegértésben már megint visszaestem!

Anyukám vigasztalni próbál, hogy rajtam kívül van még itt egy-két millió felnőtt értetlen is hasonló helyzetben és még papírjuk sincs róla. Nekem legalább a szakvéleményben leírták, hogy hogyan lehet rajtam segíteni, akár még Einstein is lehet belőlem, ha nagy leszek. De ez nekem nem vigasz, mert az Einsteinnek minden fotón borzasztó a frizurája, ráadásul még zsidó is, én pedig már mindenféle felekezetet meguntam az örökös áskálódásuk miatt. (Ha meg nem a kegyelmesnél szolgáló zsidóhitű, akkor meg mifelénk mostanában nagyon rá jár a rúd.) Egyébként a tata mondta, hogy minden vallási felekezet nagy hangon hirdeti a szeretetet és közben meg tudnák fojtani egymást egy kanál vízbe, ökonomikusan meg az ateistákat.

Erről jut eszembe, hogy a tatáéknak is van egy választottja, akin szívesen kipróbálnák a nagy múltú keresztény technológiát, vagyis az inkvizíció valamennyi egyetértésre késztető eljárását mielőtt lassú tűzön félig megsütné egy OKJ-s gyorstalpalót végző pékinas. Ez az udvari kamarás, aki szerint nem kell gimi és a szakképzésben felesleges a közismereti tárgyak oktatása. Ez a „szakmai álláspont” a híres magyar modell egyik pillére, a másik meg a „ki mennyit lopott a közvagyonból, annyit ér” keresztényi indikátor...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.