2017. november 15., szerda

EGY ISMERETLEN BALÖSSZEKÖTŐ LEVELE ORBÁN VIKTORHOZ

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: ADORJÁN GYÖRGY
2017.11.15.


Kedves Viktor! Nehogy már kicselezz mindenkit. A fejjátékoddal amúgy is gond van, ne akarj olyan magasra ugrani ilyen alacsonyan. Állóképességed sem a régi, ötven után már leszállt a strúmád neked is. Olyan vagy, mint Stadler az akasztói stadionnal. A kerti pottyantósotokból ti is ráláttok milliárdokba kerülő focipályátokra.

Nem kéne lerúgnod mindenkit onnan, ahol baloldalon kergetik a bőrt. Lesre sem kéne annyit szaladnod, kiéhezve a sikerre, hogy jobban teljesítesz már megint. Fújd ki magad, rád fér ennyi futkosás után. Ne hallgass Mészáros Lőrincre, aki elmondja neked, hogy lehetsz milliárdos bundázva, izzadtság nélkül, rád is hivatkozva.

Ne fogadj szót Habony hablatyolásának se, tudod, a haza nem lehet ellenzékben, tartsd csak a labdát ezentúl csak a saját térfeleteken. Nézz a tükörbe! Hajdan szakállal és hosszú lobonccal fejeden szépreményű játékosnak tűntél. Akkoriban még sokan szurkoltak neked, tán még hittek is abban, amit akkor mutattál. Kiégtél mára.

Szerintem vesztedet érzed. Már nem úgy mozogsz a pályán, mint húsz-huszonöt évvel ezelőtt. Törődj bele. Reflexeid tompultak, erőnléted sem a régi. Eljárt az idő feletted is. Ne akarj úgy futkározni, mint huszonévesen. Amiben viszont nem változtál, elismerem, ugyanúgy játszod most is az eszed, mint hajdanán.

Sárga lapjaidat őrizd meg, később kiadhatod majd okulásul az ifjú marsallbotosoknak. Ne reménykedj, hogy a cseréd elmarad. Ideje már. Több mint húsz év ezen a pályán nem múlik el nyomtalanul. Ebből a majd nyolc éves csapatkapitányságodból is bőven elég volt. Te mondtad a minap: „Nem voltunk profik, csak a lelkesedésünk hajtott, de hát tudjátok: a Titanicot szakértők építették, Noé bárkáját meg egy laikus.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.