2017. november 21., kedd

ÉS IGEN, VÉRSZEMET KAPOTT AZ ELMEBAJ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2017.11.20.


...Ebben az országban kit érdekelnek még a tények?

Hát be kell látnom, így félig beesteledve, hogy ez a rezignált költői kérdés egyáltalán nem megalapozatlan. Ha azt hitte valaki, hogy na végre, megszólalt a plakátokon megénekelt, hosszú hónapok óta reggeltől estig köpködött, leokádott, minden képzelt betegségünkért egyszemélyben felelőssé tett ember, és ez jó, mert végre sarokba szorul az elmebaj, hát nem jött össze.

Nem hogy sarokba nem szorult, hanem vérszemet kapott, hiszen a dühöngő maffiaállam vezérei számára valóban nincs másik lehetőség. Az elkövetkezendő öt hónapban kulcskérdés lesz a Fidesz az udvartartásának jövőjét illetően, hogy ezt az elmebajt napirenden tudja tartani, vagy sem. Még akkor is, ha a prosztó kreativitás, az újabb és újabb ellenségek megtalálása eddig sem okozott gondok nekik.

Soros Financial Times-nak adott interjúja és a Soros-terv cáfolata ilyen értelemben csak olaj az álhíreken alapuló, elszabadult indulatok, valamint a propaganda által generált gyűlölködés tűzére. Elég megnézni a fideszes médiabirodalom álhíroldalain kommentek formájában tomboló hisztériát, és az ember szíve szerint nekimenne a Dunának. Épeszű ember számára ez a színvonal, ez a bárgyú vagdalkozás már akkor is mérgező, ha úgy gondolja, eléggé immunis ahhoz, hogy megvédje magát az arcába fröccsenő szartól.

Félek, hogy ez a megszólalás már kissé megkésett, és több kárt okoz, mint amennyit használ. A féligazságokkal és nettó hazugságokkal hiszterizált közhangulat már túlságosan elfajult ahhoz, hogy Soros a tisztánlátást segíthetné, ellenkezőleg. Nem remélt muníciót szolgáltatott a módszerekben eddig sem válogató, a valósággal szemben egy hermetikusan elszigetelt párhuzamos univerzumból álkormányzó, hatalomba kövült, azt elengedni nem hajlandó állampárt számára. És ez azért van így, mert csontvázakkal van teli az a kibaszott narancssárga szekrény, az álharcokkal valóban súlyos és sötét viharfelhőket kell elhajtani a rettegő, megvezetett polgárok pofájából.

Úgyhogy én naiv, halovány reményeket fűzök ahhoz például, hogy nehéz hete lesz Lázár Jánosnak és az egész miniszterelnökségnek csúfolt kócerájnak, miután az Európai Bizottság auditorai ezen a héten 34, uniós forrásból támogatott projektet, illetve közbeszerzést ellenőriznek a 2015-2017 közötti termésből. A listán négyszer is előfordul a Lázár János vezette miniszterelnökség neve. Egyébként is van messziről bűzlő ügy dögivel: a brutális módon dráguló építkezésektől Csetényi Rogánszomszéd Csaba milliárdos megbízásain keresztül az udvari tanácsadó cégek által szakított elképesztő összegekig.

Igen, a Soros-terv agyba-főbe nyomatása mögött olyan rendszerszintű geciségek sora húzódik, hogy a pofánk leszakadna, ha pontosan tisztában lennénk valamennyivel. És van veszítenivaló bőven: még az is megeshet, hogy felfüggesztik a 2014-2020 közötti finanszírozási időszak támogatásainak a folyósítását. Tekintettel arra, hogy az összesen mintegy 9000 milliárd forintnyi szubvencióból eddig alig 400 milliárd forintot utalt át a Bizottság, lebukás esetén nagy lesz a szopás.

Nem kétlem, hogy azt is majd valahogyan Soros nyakába varrják, de legalábbis megpróbálják. Nem vagyok optimista, de mivel van szaloncukor és torma, most kicsit bízom abban, hogy ennyire nem lehet mégse kretén ez az ország. Mármint annyira, hogy a láthatatlan patás ördög virtuális gyűlölete saját tyúkszaros életének kulcskérdéseiről még hosszú ideig képes legyen elterelni a figyelmét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.