2017. november 9., csütörtök

EZEK A CÉGEK OLYANOK, MINT EGY PUTTONY, FOLYAMATOSAN ÉRKEZNEK BELE AZ ÉRTÉKEK

444.HU
Szerző: MAGYARI PÉTER
2017.11.09.


Mészáros Lőrinc irdatlan birodalma jelentős részét egy Konzum nevű részvénytársaság alá szuszakolta az idén, és a csoporthoz tartozik még két másik tőzsdei cég is, az Opus Global (nemrég még Opimus volt) és az Appeninn is. 

Van bennük minden: szállodák, az MKB bank egy jelentős része, mezőgazdasági vállalkozások, gyárak, újságok, energetikai és informatikai cégek, egykor Spéder Zoltánhoz tartozó befektetési alapok, irodaházak, összesen 40 vállalat. Jelentős részüket az idei év első felében vásárolta fel Mészáros Lőrinc az üzlettársaival, és amikor kiderült, hogy mely részvénytársaságokba szervezi be őket, akkor ezek papírjai elképesztő tempóban kezdtek drágulni.

A Konzum 5106 százalékot, az Opus Global 1423 százalékot, az Appeninn 293 százalékot emelkedett az év elejétől múlt péntekig. Ezek brutális számok.

A nagy menet egészen keddig tartott, amikor gyorsan esni kezdett az árfolyamuk, hogy aztán szerdán már megint emelkedjenek. Vannak tehát a kilengések, de összességében az idei év leglátványosabb tőzsdei eseménye az volt, hogy nagyon sokan, és általában egyre drágábban kezdték venni a papírokat.

Sokan gondolják, hogy a miniszterelnök barátjának agresszív felvásárlási láza csak jó üzlet lehet, és a Mészáros beszállásával az addig pangó vagy éppen bukóra álló társaságok hirtelen a budapesti tőzsde második vonalába kerültek, közvetlenül a klasszikus óriások, például az OTP, Mol, a Telekom és Richter mögé...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.