2017. november 3., péntek

GYURCSÁNY FERENC ÉS A HATÁRON TÚLI MAGYAROK

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: CEGLÉDI ZOLTÁN
2017.11.03.


Pár egyszerű kérdés és állítás a DK aláírásgyűjtő kampánya kapcsán.

Gyurcsány Ferenc a héten kampányt indított a határon túli magyarok választójoga ellen. A téma és a főszereplő okán is hatalmas zaj keletkezett a politizáló nyilvánosságban. Lenne pár kérdésem, illetve állításom nekem is.

1.Veszít-e szavazókat Gyurcsány Ferenc belföldön a kampány miatt?

Szinte kizárt. Aki ma DK-s, az annak tudatában szavaz Gyurcsány pártjára, hogy annak elnöke 13 éve következetesen a szavazati jog ellen foglal állást. A 2004-es népszavazás végére bele is állt a NEM-be, és azon kevesek egyike volt, aki a parlamentben is e jog megadása ellen szavazott. Tudható az álláspontja. Másrészt pedig a DK mai tábora már sok kanyarban, fordulóban követte a pártelnökét (kell-e közös lista, legyen-e /maradjon-e egykulcsos adó stb.), nem ilyen tartalmi ügyek tántorítanák el a Dk-tól.

2.Veszít-e szavazókat Gyurcsány határon túl?

Mihez képest? Álljunk meg egy pillanatra, és a kedves olvasó próbálja meg megtippelni, hogy hány szavazója volt e körben a baloldali összefogásnak (tehát az MSZP-nek, DK-nak, Együttnek, P-nek és Fodor Gábornak) összesen! Hányan szavaztak a határon túlról összesen az összefogósdi pártokra 2014-ben? 1495-en. Összesen. Vajon nőtt ezek potenciális száma azóta? Vajon a DK-s "hányad" lett nagyobb, ha igen? Ugorjunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.