2017. november 3., péntek

AKI NEM VISELI A KÖVETKEZMÉNYEIT, AZ NE IS SZAVAZZON?

KARVALYOK FÖLDJE BLOG
Szerző: Karvalyok Földje
2017.11.02.


Vajon politikai öngyilkosság vagy jogos követelés Gyurcsány Ferenc „ne szavazzanak a határainkon túliak” kérdése? Vagy egyszerre mind a kettő? Netalán csak egy mazochista politikus hattyúdalának vagyunk szemtanúi?
Ugyan nem népszavazási kezdeményezés keretében, hanem csak úgy magában, de igazi darázsfészkes tabutémában érdeklődik volt miniszterelnökünk az átlagemberek véleménye iránt: „egyetért-e ön azzal, hogy ne szavazhassanak azok, akik soha nem éltek Magyarországon, és nem viselik a szavazatuk következményeit?”
A kérdés sajnos sokkal populistább, mint amilyennek kellene lennie egy normálisan működő demokráciában. Az alapfelállás elvileg nagyon egyszerű, főleg ha a lényegre koncentrálva megtisztítjuk a felesleges nacionalista, irredenta meg egyéb érzelmektől: lehet-e más micsodájával verni a csalánt? És ha igen, mikor bosszulja meg majd magát ez a politikailag igen kétes „adomány”? És mennyire becsületesek azok, akik élnek is ezzel a szavazatért vett lehetőséggel?
„(…) a 2014-es választáson részt vevő határon túliak – ők szinte mind, 95 százalékos arányban a Fideszre szavaztak – voksai nélkül a Fidesz nem szerzett volna kétharmados többséget” (index.hu)
Mert valljuk be őszintén, egy olyan állam következő parlamenti összetételére és kormányára szavazni, ahol nem élünk, meg ahova egy fillér adót sem fizetünk, és amihez a beszélt (ha ugyan egyáltalán beszélt) nyelven kívül valójában sok közünk nincs, hát nem biztos, hogy becsületes. Nem véletlen, hogy a demokráciák egyik alappillére az, hogy nemcsak állampolgári jogok, hanem kötelezettségek is vannak, így például a választójog általában maga után vonja azt is, hogy a jog gyakorlásának következményeit is viselje el a kedves állampolgár. De mi van akkor, ha olyan gáláns politikusokkal találkozunk, akik még azt is lehetővé teszik, hogy nem kell szagolnunk azt, amit szakítottunk? Ha nyugodtan verhetjük más micsodájával a csalánt, és ezért még jutalmat is kapunk? Bátran beikszelhetjük még a legpopulistább, a hazáját aprópénzért kiáruló szereplőt is, csak legyen még egy ingyen sportpálya a falunk szélén meg a templom tatarozása is időszerű ugyebár, ha nyer a favoritunk, csak úgy dől majd a bőségszaru? Az meg kit érdekel, hogy az anyaországban évente 32 ezer ember hal meg a kutyaütő (és általunk is megszavazott) kormányuk által lepusztított egészségügy miatt. Elviselhető veszteség, hiszen itthon a faluban minden rendben, de tényleg, a templom újraszentelésére meg még el is jött valami páváskodó főmufti odaátról, ennyi belefér, a tévében is mutatták. És még a szavazófülkéig sem kell elmenni, a levélszavazatokat összeszedi a falu fideszes megbízottja, sőt, kérésre biztos ki is tölti, idejéből kitelik.
De vajon tisztességes ez a tényleges adófizetőkkel szemben? Azokkal, akik etetik a kormányt meg előteremtik az ellopható adóforintokat? Ha eltekintünk az „ők is magyarok”, „végre egyesült nemzetünk”, „keresztények vagyunk mindannyian, nemzeti fennmaradásunk záloga az összefogás”, meg „a rohadt libsi-bolsik még ezt is sajnálták szegény magyar testvéreinktől, miközben egymillió migránst telepítenének be, azoknak meg bezzeg”, valamint túljutunk az oly népszerű „vesszen Trianon” mindent ütő szlogenén, akkor bizony azt kell mondanunk, nem igazán. Mert miért vannak egyeseknek jogai úgy, hogy kötelességek nem párosulnak hozzá? Miért nem csak azok szavazhatnak, akik Magyarországon laknak és ide adót is fizetnek? Olyanok, akik nem csak a nekik hízelgőknek bedőlve szavaznak, hanem saját hátukon érezve a következményeket mérlegelik, kibe is vessék bizalmukat? És nem utolsó sorban, miért kell a magyar adófizetőknek olyan országban élőket támogatni, akiknél magasabb az életszínvonal, mint nálunk? Olyan nemzet adófizető tagjait, amely nemzet lassan már minden nemzetközi rangsorban megelőz minket? A bezzeg a migránsok meg végképp értelmezhetetlen, hiszen ha itt lennének, dolgozniuk meg adót fizetni kellene nekik (ellentétben a határainkon túli magyarokkal), másrészt állampolgárságot és szavazati jogot úgysem kapnának csak akkor, ha még a csillagokat is lehoznák az égről (ellentétben a határainkon túli magyarokkal)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.