2017. november 29., szerda

KÍNOS GERINCPROBLÉMA - MIÉRT HAJLONG ORBÁN VIKTOR KELETI DIKTÁTOROK ELŐTT?

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: SERES LÁSZLÓ
2017.11.29.


Szervilis gesztusokat tesz a legbizarrabb keleti autokratáknak a magyar miniszterelnök. Ez csak azért nem vicces, mert közben nyugati partnereinket, ha úgy látja jónak, habozás nélkül küldi el melegebb égtájakra.

Kísérteties felvétel járja be Európát, sőt az internetet, épp a kínai elnök budapesti látogatásának napjaiban: Orbán Viktor látható rajta, amint a megállítandó Brüsszelben, az EU keleti partnerség csúcstalálkozóján lényegében földig hajol Ilham Alijev előtt. A Hír TV felvételén a magyar miniszterelnök nem egyszerűen besétál, de kifejezetten tisztelettudóan közeledik az azeri diktátorhoz, olyan mélyen meghajolva, mintha a cipőfűzőjét akarná megkötni, majd barátságosan kezet ráznak, és kissé mesterkélten, de másodpercekig small talk-oznak.

Ahogy azt a Habony Művekben pontosan tudják, a metakommunikációs jeleknek komoly üzenetei vannak, még akkor is, ha elsőre megfejthetetlenek. Mi ez a meghajlás, mi közünk Azerbajdzsánhoz és urához? Már azon túl, hogy öt éve nagylelkűen átengedtünk neki az elhíresült baltás gyilkost, Ramil Safarovot, akiből ott rögvest nemzeti hős lett (ahogyan az már előre gyanítható volt). Majd, mivel a hála politikai kategória, bejött az országunkba úgy hétmillió dollár. Pontosabban az MKB rejtélyes számlájára, az azeri nagy pénzmosási botrány keretében (az ügyészség természetesen azóta sem nyomoz az ügyben. Két évre rá a korrupt Azerbajdzsán már stratégiai partner, Budapesten legalábbis erről írt alá papírt a két jóbarát, de a gazdasági áttörés máig várat magára. Szóval, megérte a megalázkodás?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.