2017. november 17., péntek

KORRUPCIÓINFÓ: AZ EMMI-ÁLLAMTITKÁR VOLT CÉGTÁRSÁNAK CÉGE KÖZEL 5 MILLIÁRD FORINT ÉRTÉKBEN KAPOTT ÁLLAMI MEGRENDELÉSEKET

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2017.11.16.


Palkovics László oktatási államtitkár 14 éven keresztül az üzlettársa volt az oktatási szoftvereket a közintézményeknek milliárdos értékben szállító Fauszt Zoltán vállalkozónak – derült ki Hadházy Ákos (LMP) országgyűlési képviselő szokásos heti korrupcióinfóján. Fauszt informatikai cégcsoportjában évekig strómanolt egy nincstelen dzsesszmuzsikus, a különös körülmények között elhunyt Farkas Mihály.

Facebook-csoportban is keresték ismerősei Farkas Mihály dzsessz-zongoristát: 2015 novemberében, váratlanul, legfontosabb személyes tárgyait is hátrahagyva elhagyta otthonát, és soha többé nem került elő élve. A hvg.hu cikksorozatban számolt be a különös esetről (fontosabb részletek itt és itt olvashatóak), a lényeg: barátai kizárták az öngyilkosságot, mondván, remek közérzete volt ebben az időben, a próbáit tervezte társaival.

Legfeljebb anyagi nehézségei nyomaszthatták – fűzték hozzá ismerői, mondván, „inkább neki fizettek, mint ő fizetett volna”. Csakhogy Farkas ebben az időben több százmillió forintos állami megrendeléseket elnyert informatikai cégcsoport közvetett tulajdonosa volt. Az érdekeltségében álló RC Invest Zrt. révén azé az SDA-csoportté, amely évek óta tarol a köz- és felsőoktatási informatikai tendereken...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.