2017. november 13., hétfő

MÉGIS LEHET BLOGÍRÁSSAL MILLIÓKAT KERESNI?

IFL GAZDASÁG
Szerző: SZARVAS NORBERT
2017.11.13.


Több tízezer embert foglalkoztat ma Magyarországon a kérdés, hogy tulajdonképpen a blogírás egy kellemes hobbi vagy akár olyan kereseti lehetőség, amivel milliókra tehetünk szert? Az igazság az, hogy mindkettő. Alapvetően a blogolás egy kellemes hobbi, amit unatkozó emberek kezdenek el vezetni. Őket általában a like és a megosztás élteti, mivel másból élnek. De most beszéljünk arról a nagyon szűk rétegről (konkrét példával), akik milliókat kerestek Magyarországon blogolással!

Blogolni csak szenvedélyből lehet

Hidd el nekem, hogy minden sikeres blog szenvedélyből születik. Egyszerűen nem működik a kizárólag üzleti alapú blogolás, ahol valójában a szerző nem szenvedélyből írja meg a cikkeit. Ezek a mesterkélt dolgok nagyon hamar be szoktak érdektelenség miatt csődölni.

Ezzel szemben azok a blogok, ahol találkozik a szenvedély a tudatosság és a vállalkozásra való hajlam a közönséggel, ott csodák születnek. Idővel ezeknek a csodáknak az elkerülhetetlen mellékterméke lesz a pénz. Megjelennek szponzorok illetve egy komplett üzleti vállalkozást, úgynevezett blogger startupot lehet felépíteni.

Vállalkozás esettanulmány egy bloggertől

"Minner" Milánt azért szeretem példaként felhozni, mert sok bloggerrel ellentétben ő mindig az eredményeiről beszél. Csakhogy értsd ez miért ritka, a legtöbb blogger megír 5-10-15 cikket, amiből lesz egy 5-10-15 ezer olvasottságú és máris érkezik a "visszaemlékező" esettanulmány a sikerről.

Ezzel szemben az olyan emberek, mint "Minner" Milán először komoly eredményeket érnek el, és utána beszélnek róla. Ráadásul ezek a cikkek, esettanulmányok, írások és vlog bejegyzések nem a vakvilágba érkeznek, hanem tökéletesen illeszkednek a marketing stratégiájukba, tovább építve a kitalált brandet!

Márpedig egy blog esetében mindig a brandnek van értéke...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.