2017. november 27., hétfő

MENNYI AZ ANNYI?

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2017.11.27.


Botrányos fellépésével az LMP nem csak azokat sérti meg, akik a konzultáció lebonyolításában részt vesznek, hanem azt a több mint 1 millió 700 ezer embert is, aki már kitöltötte a konzultációs ívet. Mivel Brüsszelben elkezdték a Soros-terv végrehajtását, a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy minden magyar ember elmondhassa a véleményét erről.” (MSZMP Budapesti Pártbizottság Agitációs és Propaganda Osztálya)

Hű, az anyja mindenit! Ilyen bőszen csak az szokott felháborodni, akit valami nagy hazugságon kapnak. Ezt onnan tudom ilyen jól, mivel én is többször vágtam már ki magamat ezzel az ősi praktikával szorult helyzetből. Sajnos nem mindig jön be az ügyeskedés. Karinthy, „Magyarázom a bizonyítványom” című, ezzel a témával foglakozó kitűnő szakmunkája reálisan és megfelelő empátiával mutatja be az éles konfliktushelyzetek tompításának ezen módját. A téma iránt érdeklődők mindenképpen tanulmányozzák át a bőséges szakirodalmat. Hatalmas anyagról van szó.

Hazudni muszáj és szükséges. Nem pofázhatunk ki mindent a kedvünkre. Egy általános iskolai osztályba sem tud beilleszkedni az, aki az abszolút igazságot többre becsüli, mint a barátságot, illetve az ehhez szorosan kapcsolódó omertát. Ha valaki bizonyos esetekben kimondja az igazságot, és erkölcsi megfontolásból megszegi a hallgatás törvényét, először dicséretet, majd egy kiadós verést kap.

Mielőtt végleg megsértődnének, először azt kéne tisztázniuk a konzultáció lebonyolításában részt vevőknek, hogy ők pontosan mennyit kerestek az üzleten. Kicsi a valószínűsége, hogy minden érintett nekilátott otthon malacperselyt feltörni, széfet nyitogatni, családi ékszereket piacra dobni, pénzt utalni, aztán jöhetett a mindent elsöprő erejű konzultáció. Rogánék ügyesen kitanulták miként lehet a szennyből és a mocsokból pénzt készíteni. Nincs túlságosan sok okuk finnyáskodásra. Inkább az adófizetőknek lenne okuk duzzogni azon, hogy a Párt már megint milyen nagyvonalú volt az ő pénzükből. Ha valaki a lebonyolítás nettó nyeresége iránt érdeklődne, valószínűleg azt a választ kapná, hogy az bizony pontosan egyenlő mínusz Soros-tervvel, valamint mínusz egy Brüsszellel. Manapság szinte minden összesítés ezt hozza ki végeredményül.

Egy olyan tervről diskurálni, amely nem is létezik, 1,7 millió együgyű, hiszékeny léleknek a lenézését jelenti. Ennél azért jóval kevesebben lehetnek, különben nem rendeztek volna ekkora patáliát az érzékeny lelkű közreműködők...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.