2017. november 13., hétfő

NEW YORK TURISTAMÁGNESEI

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.11.13.


Mostanában rengeteget járunk (legalábbis virtuálisan New Yorkban), persze az a veszély nem fenyeget, hogy unalmas lenne a világ egyik legizgalmasabb, rengeteg érdekességet kínáló városa. Mai kalauzunk ismét Susan, aki két részben írta meg New York-i kalandjaikat (az elsőt itt olvashatja, aki elkövette azt a hibát, hogy kihagyta). Ma több közismert látványosságot, és pár kevéssé látogatott helyet is megnézünk – szokás szerint rengeteg fotóval.



Turistamágnesek és kevésbé ismert helyek 
A “turistamágnes” általam kreált definíciója: olyan látványosság, amely minden turista számára a “must see” (látni kell) kategóriába tartozik. New Yorkban is jópár megtalálható belőlük, és bár a családunk szeret felfedezni kevésbé ismert – és így talán nem annyira zsúfolt – helyeket bárhová is megyünk, néhány nevezetességet nem akartunk kihagyni. 
Így kézenfekvő megoldásnak egy hop on/hop off turistabusz kínálkozott, amivel Manhattan egy részét jártuk be. A belváros jól ismert épületei és helyszínei, mint az Empire State Building, Rockefeller Center, Washington Square Park, Flat Iron Building, Time Square és Fifth Avenue természetesen csak amolyan kóstolóként szolgáltak egy olyan menühöz, amit együltében az ember nem is tud végigenni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.