2017. november 28., kedd

NYUGDÍJAS? NÉZZE MEG, MIRE SZÁMÍTHAT!

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: B.VARGA JUDIT
2017.10.28.


Az idei nyugdíjemelés és a prémium körüli viharok tapasztalataink szerint még mindig nem ültek el teljesen. Sokan kifogásolják a munka miatt nekik járó 0,5 százalékos emelést is. Kiszámoltuk, hogyan alakulnak az átlagnyugdíjak az idén, és mire lehet számítani jövőre, és jelezzük, mi a teendő gond esetén.

Még mindig nem fejeződött teljesen be a novemberi emelt összegű nyugdíjak postai kézbesítése. Akadhatnak, akik csak csütörtökön kapják kézhez járandóságukat. Jövő hétfőn pedig a bankszámlásoknál már landol is a decemberi nyugdíj. Akinek a postás hozza, akár december 20-ig is várnia kell. A nyugdíjfolyósító általában az év elején teszi közzé, hogy a különböző hónapokban mikor írják jóvá a számlákon a nyugdíjakat. Az eddigiek alapján azonban majdnem biztos, hogy ez az időpont 2018 januárjában is 10-12 közé esik (bár ezt már a kincstár közli majd, hiszen a beolvasztották a nyugdíjfolyósítót). A postások ezt követően hordják ki 12 munkanapon belül a pénzt.

Tapasztalataink szerint a nyugdíjasokat most elsősorban nem a folyósítási időpontok, hanem sokkal inkább az összegek érdeklik. A várakozások alapján pedig lehetnek meglepetések. Ezért összeállítottuk, hogy néhány átlag esetében mit mutatnak a számok:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.