2017. november 6., hétfő

ORBÁN JÓBARÁTAI, BIZALMASAI, A "NEMZETI ELIT" BUKOTT LE A LEGÚJABB OFFSHORE-BOTRÁNYBAN

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.11.06.


Orbán barátja, a volt berni nagykövet, Demján Sándor, Andy Vajna, az OTP és az MKB bank is érintett az ügyben.

Másfél évvel ezelőtt kaptak nyilvánosságot az ún. Panama-iratok, rengeteg bizalmas céges adat került a sajtóhoz. A botrányt az okozta, hogy számos cég, közéleti szereplő offshore-ozós, adóelkerülős ügye is napvilágra került, nem kímélve politikusokat, üzletembereket sem.

Magyarország leggazdagabb emberei közül többen is szerepeltek a Panama-iratokban. Akkoriban is és most is a Direkt36 dolgozta fel az aktákat. Az akkori botrányban értinett volt Csányi Sándor bankvezér, a szintén bankár Spéder Zoltán, Gattyán György internetmilliárdos és Kovács Gábor műgyűjtő is. A listán megtalálták egy korábbi fideszes képviselőnek, Horváth Zsoltnak, valamint Boldvai László szocialista politikus feleségének rejtett offshore érdekeltségeit is. Volt offshore-kötődése Matolcsy György egyik unokatestvérének, Szemerey Tamás üzletembernek is, aki az MNB-alapítványok körül kirobbant botrányban is érintett.

Akkor szinte mindenki megúszta az esetet, a Polt-féle ügyészséget nem izgatta a dolog sokáig.

Most újabb adatok kerültek nyilvánosságra, az ügyet most Paradicsom-iratoknak hívják és ugyanilyen izgalmakat rejtegetnek. Természetesen ezekben is gazdag magyarok szerepelnek, hiszen első sorban nekik van lehetőségük (és vagyonuk), hogy megpróbálják elkerülni az adózást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.