2017. november 28., kedd

ORBÁN MA IS GYŰJTI A RECEPTET A KÍNAI VAKABLAKOS, RUSZKI POTTYANTÓSSAL FELSZERELT DIKTATÚRÁHOZ

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: BERKECZ BALÁZS
2017.11.28.


A Fidesz-kormány olyan diktatúrák nyomdokain jár, mint a Putyin-rezsim és Erdogan elnyomó Törökországa, vagy a kommunista Kína, amelynek miniszterelnöke talán éppen arról ad tanácsokat Orbánéknak, hogy miként kell méginkább minden másként gondolkodó egyént és közösséget végleg ellehetetleníteni.

Kínában sajnos számos példát találni arra, hogy miként tapos el a rezsim mindent, ami nem tetszik neki. Az egyik ilyen egy a Fálun Gong (másnéven: Fálun Dáfá) meditációs gyakorlatot végző spirituális csoportok üldözése.

Legutóbb két év börtönre ítéltek egy ismert emberi jogi ügyvédet Kínában többek között azért, mert az ősi Fálun Gong vallási meditációs iskola követőit védte.

Szégyen, hogy hazánk vezetői szemet hunynak a kínai rezsim bűnei felett, de ennél is sokkal rosszabb a helyzet: a Fidesz-kormány ugyanazon az úton indult el a teljes közigazgatás, az ügyészség, és idővel a bíróság letérdelésével, mint azok a diktatúrák, amelyek paranoiás és korrupt vezetői miatt egyre gyakrabban kell lezárni fél Budapesten.

Ennek egyik fontos jele, hogy Orbán emberei egyre többet és egyre komolyabb hangon beszélnek arról, hogy Magyarországnak ki kellene lépnie az Emberi Jogok Európai Egyezményéből. Ha ez megtörténne, akkor a Fidesz ezzel az intézkedéssel tenné teljessé az általa a 7 éve rozsdás vasbetonnal alapozott alaptörvényre velejéig korrupt fideszes káderekkel felhúzott kínai vakablakos, penészes falú, ruszki pottyantóssal felszerelt diktatúrát.

A kínaipiacos Pintér rendőrsége már egy tibeti zászlót békésen lengető tüntetőt sem tűr meg közterületen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.