2017. november 30., csütörtök

PÁRTKÖZELI VÁLLALKOZÁSOK IS RÉSZESÜLNEK A GINOP UNIÓS FEJLESZTÉSI PÉNZEKBŐL

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2017.11.30.


Tiborcz István ügyvédje, a Fidesz debreceni frakcióvezetője – az ő érdekeltségeik is százmilliós-milliárdos nagyságrendben részesültek a gazdaságfejlesztésre és innovációra kiosztható uniós pénzből. A kedvezményezettek között van egy volt SZDSZ-es államtitkár által vezetett oktatási alapítvány, s a hozzá kötődő könyvelőcég is, de a fémilliárd uniós forintból kifejlesztett felesleges vakszoftver készítője is kapott pénzt a rugalmas foglalkoztatási formák bevezetésére.

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára egy minapi eseményen azt közölte, hogy a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) rendelkezésre álló 2700 milliárd forintos pályázati keretből eddig 2000 milliárd forintra született pozitív támogatói döntés. A Portfolio szakportál ugyanakkor a hivatalos uniós pályázati oldal adatait citálta, ami szerint a GINOP-ban jelenleg 1551 milliárd forinton áll a megítélt támogatások volumene.

Az állami adatbázis cikkünk írásakor is az 1551 milliárdot mutatta. Ez is elég csinos összeg ahhoz, hogy érdemes legyen megnézni, mire osztják ki. Több mint 500 milliárd forintnak, a legérdekesebbnek tűnő, már megítélt pályázatoknak néztük meg a hátterét. Táblázatunk a részletes adatokkal itt böngészhető (Google Drive). Az alábbiakban a fontosabb tanulságokat és találatokat ismertetjük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.