2017. november 25., szombat

PERCEKEN ÁT TARTOTT, AMÍG FELOLVASTÁK A KAPCSOLATI ERŐSZAKBA BELEHALT MAGYAR NŐK NEVÉT ÉS TÖRTTÖRTÉNETÉT

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÍRÓ VERONIKA
2017.11.25.


Félelmetes, ki hogyan hárítja a felelősséget az áldozatokra. Egy válófélben lévő nőt azért hibáztatnak a saját családtagjai és az ismerősei, mert nem elég jó az ügyvédje, vagy jobban is megválaszthatta volna a barátait, és megsértődnek, ha nem követi a javaslatokat. Ma van a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja.

Benkó Nóra, Bíró Kriszta és Sárosdi Lilla hosszú perceken át olvasta fel a több tucat áldozat történetét. Az elhunytak között a 17 évestől a 84 évesig volt áldozat.
Ma, november 25-én tartják a nők elleni erőszak felszámolása a világnapját.  A nemzetközi kampánysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a nők és gyermekek elleni erőszakos esetek súlyosságára, és közös összefogásra buzdítson.  A magyarországi nyitóesemény helyszíne az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara volt, ahol nőjogi szervezetek – köztük a Nők A Nőkért Együtt Az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) – képviselői beszéltek, a három színésznő pedig olyan áldozatok nevét és haláluk okát olvasta fel, akiknek az elmúlt egy év alatt kapcsolati vagy családon belüli erőszak miatt kellett meghalniuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.