2017. november 22., szerda

SALÁTAPOSZT 5.0

PUPUBLOGJA
Szerző: PuPu
2017.11.22.


Ez egy salátaposzt lesz.

Itt kérek elnézést a kedves olvasóktól, hogy mostanában nem tudok rendszeresen posztolni, de ígérem, amennyire lehet, szorgalmas leszek...Szóval a saláta első levele: Nem vállal újabb ciklust Várszegi Asztrik pannonhalmi bencés főapát. Nagy kár, mert a magyar katolikus püspöki kar nem bővelkedik emberekben, Beér püspök kivételével a többiek - így kívülről nézvést - leginkább bürokrata jószágigazgatói püspökségeiknek.Félreértés ne essék, irigylem a hívő embereket, és semmi bajom sincs Ferenc pápa katolicizmusával.Sajnos attól tartok, hogy a krisztusi üzenetet ő érti, a magyar főpapok meg nem annyira, sőt.Rendben van, egy ilyen álszent társadalomban, mint a mienk ennyi is elégnek tűnik az üdvösséghez, de ha van menny és van pokol, akkor Lucifer már leadta a rendelést új üstökre Mészáros Lőrincnek - miért pont azokhoz ne értene...Ha mond ez valamit, a katolikus egyház magyarországi fiókja rosszabb állapotban van, mint az MSZP, csak az egyház hierarchikus felépítésű és diktatórikus, míg az MSZP zűrzavaros és érdekvezérelt. Fideszes nem röhög, ő meg a maffia hasznos idiótája...

Elkeserítő, hogy már csak percek vannak a választásig, és az ellenzéki oldal még mindig tökölődik.
A demokraták még mindig azon rugóznak, hogy szabad-e összefogni a Jobbikkal a rucaseggű zsarnokocska eltávolítása érdekében, és általában azon aggódnak, hogy nem szabad Vonát hatalomra juttatni.
Nem hát, de ennek az az ára, hogy a többiek sem lehetnek hatalmon a szó klasszikus értelmében, ami talán fájó lehet, de nem kibírhatatlan.
Valamelyik fideszes okos mondta, hogy ezeket - mármint a demokratákat - nem szabad odaengedni a fazék közelébe, úgyhogy jobb, ha mindenki megjegyzi: ez a lángoktól nyaldosott virágos mező, ez a hányatott sorsú kicsi ország tulajdonképpen egy fazék, ami csak kicsivel jobb, mintha leköcsögözte volna a szabadság bajnoka...Itt vagy mindenki összefog, vagy beletörődik, hogy ameddig él, addig ez a handabandázó szociopata fogja a hátán ülve sarkantyúval rugdalni a véknyát, gyorsabb haladásra sarkallva a szakadék felé.
Az ellenzéknek végre talán dönteni kellene: akarják-e világgá kergetni Orbánt, vagy megvárják a gyülekezőre hívó trombitát a stadionok bejáratánál?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.