2017. november 21., kedd

SOROS MEGTÖRTE A HALLGATÁST - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió / KÁRPÁTI JÁNOS
2017.11.21.


Még tegnap reggel került be a nemzetközi hírfolyamba Soros György nyilatkozata, amelyben a magyar származású amerikai üzletember, a nyílt társadalom globális előmozdítását szolgáló alapítványok létrehozója és finanszírozója tételesen cáfolta a magyar kormány által róla terjesztett rágalmakat, és kimutatta, hogy a menekültekkel kapcsolatban egészen más az álláspontja, mint amit a nemzeti konzultációnak nevezett hecckampány során neki tulajdonítanak.

Soros telefoninterjút is adott a Financial Times-nak, és abban elmondta: azért törte meg eddigi hallgatását, mert a magyar hatóságok már titkosszolgálati vizsgálatot is kilátásba helyeztek az általa létrehozott emberi jogvédő szervezetek ellen. 

„Tragédia Magyarország számára, hogy kormánya a gyűlölködés szításával és a lakosság félrevezetése révén törekszik a hatalmon maradásra” - fogalmazott az interjúban Soros György. Kifejtette, hogy az általa vallott nézeteket tudatosan félreértelmező, ellene irányuló kampány a választók figyelmének az elterelését célozza a rossz oktatásról és az egészségügy helyzetéről. 

A Politico című amerikai hírportál Brüsszelben szerkesztett európai kiadása a témáról beszámolva emlékeztet arra, hogy a kormányzat a heves bel- és külföldi bírálatok miatt júliusban egyszer már eltávolította a közterületekről a „sorosozó” plakátokat. 

A New York Times a Reuters hírügynökség jelentéseit ismertetve követi a Soros körüli fejleményeket. Így például beszámol arról, hogy Gulyás Gergely Fidesz-alelnök az ország elleni frontális támadásnak nevezte Soros György állításait. Gulyás szerint Soros és az Európai Unió ugyanazon terv megvalósítására törekszik. 

A Der Standard című bécsi lap az APA osztrák hírügynökség tudósítása alapján arról ír, hogy Soros György Orbán Viktorral szemben az eddiginél keményebb fellépést szeretne látni az uniós országok kormányaitól, azt várja tőlük, hogy juttassák kifejezésre a jogállamiság magyarországi helyzete miatt érzett aggodalmukat. 

A Moszkvában szerkesztett, angol nyelvű Russia Today felhívja a figyelmet arra, hogy a magyar kormány brit szövetségesre is talált a Soros elleni támadásokhoz. Nigel Farage, a brit Függetlenségi Párt volt vezetője a múlt héten az Európai Parlamentben követelte, hogy hozzanak létre vizsgáló bizottságot a Nyílt Társadalom Alapítvány juttatásaiból részesülő képviselők ügyében...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.