2017. november 5., vasárnap

TÉNYLEG SENKI MÁS NINCS, AKIRE FELNÉZHETNE EZ A SZERENCSÉTLEN?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2017.11.05.


...Nem akarom megmondani, hogy ki mit gondoljon al-Valíd letartóztatásáról, de azért idézzük fel Orbán megállapításait erről a nagyszerű emberről, akivel – mentségére szolgáljon – a fél világ is üzletel:

Egy üzletember a sikert is leginkább üzleti eredményben tudja mérni, ugyanakkor Magyarország ezt a díjat nem üzleti sikerei miatt ítélte oda. Ez nem egy üzleti díj, ezt az elismerést olyanoknak adjuk, akikre felnézünk, mert olyasmit tesznek, ami kivívja elismerésünket.

Mi tiszteljük azokat, akik túl tudnak tekinteni saját üzleti eredményeiken, akik úgy forgatják vagyonukat és tehetségüket, hogy azzal a szegényeken is segítenek, törődnek a jövővel is, és nem feledkeznek el azokról, akik körülveszik őket.

A herceg életútja rendkívül figyelemre méltó és elismerést vált ki a világon mindenhol. Magyarország büszke arra, hogy ezt a kitüntetést átadhatja.

Ha jobban belegondolok (azon kívül, hogy Orbán Viktor=Magyarország), ki más tudhatná jobban mit jelent a szegényeken segíteni, mint a fényestekintetű, terhelt gyerekkorú, frusztrált hatalommánia? Aki páratlan előrelátással, bölcsességgel, a nemzet érdekeit mindig szem előtt tartva igyekszik földig lehajolni olyan kétes alakok előtt, akikről ha nem előbb, akkor utóbb mindig kiderül, hogy valami nem kerek velük. Megboldogult Pharaon professzor iránt is micsoda nagyrabecsüléssel és tengermély tisztelettel volt, igaz, hogy nemzetközi körözés alatt állt, de ki emlékszik már ilyen apróságokra?

Engem csak az az egy jelentéktelen kérdés nyugtalanít, hogy tényleg senki más nincs, akire felnézhetne ez a szerencsétlen, akinek a személyével a legmagasabb állami kitüntetéseket ne járatná le egytől egyig? Azért titokban remélem, nem arról van szó, hogy valaki félrevezette a becsület és tisztesség élő szobrát, mert ha tudta volna, kivel áll szemben, biztosan nem tünteti ki. Hát persze hogy nem.

Még jó, hogy Magyarországon egyáltalán nincs korrupció (a szó sem magyar), ezért nem fordulhatna elő, hogy olyan embereket, akikre felnéz a fél ország, vezetőszáron elvezessenek. Én nem tudom, hogy vannak vele a pártszékházban, de én úgy gondolnám logikusnak, hogy addig is, ameddig korrupt tevékenysége elismeréseül Azerbajdzsán, Kazahsztán, Szudán, vagy Törökország valamelyik tehetséges és vagyonos emberének akasztanának a nyakába valami plecsnit, a biztonság kedvéért ezt a kitüntetést vonják vissza.

Hát hiszen mindennél nyilvánvalóbb, hogy nem méltó a közismerten tisztakezű miniszterelnök úr pártjának bizalmára. Na, jó, van egy még jobb ötletem: rá kell kenni Sorosra. Biztosan ő irányítja a szaúdi korrupcióellenes háborút, amelynek keretében demokratikusan soha meg nem választott, ám elismert bűnözőgyanús embereket próbálnak lejáratni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.