2017. november 20., hétfő

TÍZ (+1) DOLOG, AMIÉRT JÓ AUSZTRIÁBAN ÉLNI

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Gaben
2017.11.20.


Azt hiszem, a mai poszt elé illene valamilyen figyelmeztető karikát kitenni, ami felhívja a figyelmet, hogy humorérzék híján lévők ne, vagy csak lelkileg felkészülve olvassák. Én mindenesetre nagyon jól szórakoztam Gaben írásán, melyben összeszedte, mi az a 10 pont, ami miatt szerinte érdemes és jó Ausztriában élni. Ráadásul kicsit motoros szemszögből írta meg, ami érdekes csavar.

Mi van, ha már minden várható kihívás ellenére eldöntötted, hogy belevágsz, csak azt nem tudod hogy hova emigrálj? Nos, akkor engedd meg, hogy kampányoljak egy kicsit Ausztria mellett (és ellen is) egy TOP 10-es listával egy motoros szemszögéből kendőzésmentesen, (és fontossági sorrendben):

1. A pénz

Kezdhetném valami sablonos indokkal, hogy itt színesebb a szivárvány és zöldebb a fű, de álszentség lenne. Szerintem senki nem azért indul útnak Magyarisztánból, mert élete álma, hogy évi 300 napon keresztül az angol ködöt vagy az osztrák esőt bámulja.

Otthon ismersz minden fűszálat, ott nőttél fel, ott vannak a barátaid, a legjobb gyerekkori emlékeid, ha nem lenne rákényszerítve, legtöbbünk nem indulna útnak...

ITT megfizetik a munkád és még az is tisztességesen meg tud élni, aki nem politikusi pályára lépett és/vagy csak egy „szerencsés” gázszerelő :-P Sőt, ha nem kell rögtön a legújabb ájfón 27 providentes hitelre, még marad is és félre is tudsz tenni...

OK, Angliában és Németországban is biztos jól lehet keresni, de minek menj odáig, ha már „a szomszédban” is ugyanúgy platós IFA-n kell hazavinni a fizetésed? (szarkazmus a közhiedelmek kedvéért)

Arról nem is beszélve, hogy itt kapsz 13. és 14. havi fizut is (igen teljes havit, nem csak egy 5000-es Erzsébet utalványt „karácsonyi pénz” matricával). Sőt, ha olyan céghez kerülsz, jobb esetben még nyereség bónusz is jár – ugyanúgy, mint a németeknél - DE mielőtt szaladnál a kamrába dollárjeles üres zsákokért, szólok: OK, a német Porschés 6000-res bónusz rohadt jól hangzik, de az apróbetűt már senki nem olvassa a szalagcímek után: (...bruttó) ...az bruttó 6000 - vagyis 3-3500 nettó.

Szóval mielőtt jó vendégmunkásként az első hónap után berendeled 0%-os kezdőre az A8-ast, azért számolj rendesen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.