2017. november 13., hétfő

ÚJRA KIDERÜLT: A MEDIAWORKS JOGSÉRTŐEN ZÁRATTA BE A NÉPSZABADSÁGOT

INDEX
Szerző: KOVÁCS M. DÁVID
2017.11.13.


A munkaügyi bíróság döntése után újabb bírósági ítélet mondta ki, hogy jogsértően működött a Mediaworks, amikor a Népszabadságot bezáratta tavaly októberben, áll a TASZ hétfői közleményében.

A Társaság a Szabadságjogokért által indított eljárásban Fővárosi Törvényszék Cégbírósága kimondta, hogy a Népszabadságot bezáró Mediaworks nem biztosította a munkavállalók képviseletét a társaság felügyelőbizottságában, vagyis abban a szervben, amelyik a lap bezárásáról döntött.

Danó Annát 2016 júniusában választotta meg a Népszabadság alkalmazottait képviselő üzemi tanács arra a feladatra, hogy küldöttként képviselje a munkavállalókat a Mediaworks felügyelőbizottságában. A Mediaworks azonban az üzemi tanács kifejezett kérése ellenére sem tette lehetővé Danó Annának, hogy részt vegyen a felügyelőbizottság ülésein.

A cégbíróság most megállapította, hogy a testület így jogszerűtlenül működött. Ez a jogsértő helyzet állt fent akkor is, amikor a felügyelőbizottság a Népszabadságot bezáratta, tehát
a döntést egy jogellenesen működő testület hozta meg.

A Mediaworks azzal védekezett, hogy a cég átalakulását követően megszűnt az üzemi tanács, és így a munkavállalók képviseleti jogosultsága is. A cégbíróság ezt az érvet azonban nem fogadta el, mert nem választottak új üzemi tanácsot. A bíróság megállapítása szerint az üzemi tanács jogszerűen működött tovább, így Danó Annának ott kellett volna ülnie a felügyelőbizottságban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.