2017. december 23., szombat

A LEGNÉZETTEBB, LEGFONTOSABB ÉS A LEGSÚLYOSABB PROBLÉMÁKRA RÁVILÁGÍTÓ ANYAGAINK 2017-BŐL

ÁTLÁTSZÓ - ERDÉLY BLOG
Szerző: SIPOS ZOLTÁN
2017.12.22.


A sör, a szemét és a „székely terror” éve volt 2017. És persze a tömérdek közpénzé, amelynek elköltése továbbra sem átlátható.

Ezt nézték a legtöbben


Az idei, messze legolvasottabb anyagunkat igazából nem is 2017-ben írtuk, hanem tavaly. Az Igazi Csíki Sör tulajdonosi hátteréről szóló cikk már 2016-ban is elég szépen futott, de 2017 tavaszán a Lázár-Heineken balhé miatt újból felkapta az internet: 34 ezren kattintottak rá.

Igazi Csíki Sör vs. Heineken: kinek is holland a tulajdonosa?

Az Igazi Csíki Sör sztoriját idén folytattuk: kiderítettük, hogy minden valószínűség szerint egy felvidéki üzletember, Világi Oszkár lehet a sörgyár társtulajdonosa, és arról is írtunk, hogy a cég gyors ütemű magyarországi terjeszkedése azt eredményezte, hogy a cég teljes vagyona a hitelező banké lett. Nagy kérdés, hogy a hiteleket tudja-e fizetni majd a csíkszentsimoni székhelyű gyár.

A két erdélyi HVIM-vezető, Beke István és Szőcs Zoltán Bukarestben zajló perét is végigkövettük: a cikksorozat első anyagát 17 ezren olvasták.

Saját társuk nyomta fel a 64 vármegyéseket


Később írtunk arról, hogy enyhébb jogi besorolásra változtatná a bíróság a vádat, megnéztük a két vármegyés bűnügyi dossziéját, végül pedig megszereztük a Bukaresti Táblabíróság meglepően korrekt ítéletét. A per a Legfelső Bíróság és Semmitőszéken folytatódik, követni fogjuk a fejleményeket. Mivel a vármegyések letartóztatásáról és a terrorvádról részletesen beszámoló román sajtó ingerküszöbét a per már nem üti meg, a beszámolókat lefordítjuk románra...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.