2017. december 13., szerda

A MÉLYKERESZTÉNY ÉLETÉRZÉS KISZÓLT A POLITIKAI TAHÓSÁG ÉS EMBERTELENSÉG FEKETE LYUKÁBÓL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2017.12.13.


Közeledik nagy erőkkel a karácsony, a szeretet keresztény ünnepe ebben a melldöngető keresztények által letaposott országban. Ilyenkor a melldöngető mélykeresztények szíve megnyílik, a nyomorultakkal szemben – választástól választásig – tanúsított tömény hányingert félreteszik, és empátiával fordulnak szerencsétlenebb embertársaik felé.

Legalábbis ezt gondolhatta Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP parlamenti képviselője, midőn november végén elhatározta – a fideszes debreceni önkormányzat karitatív ételosztást megadóztató rendelkezésére válaszul -, hogy töltött káposztát főz a Fidesz-KDNP képviselőinek (otthon, a saját konyhájában, a saját pénzéből), amit karácsony előtt, az országgyűlés utolsó munkanapján (ami tegnap volt) kioszt. A politikus azt remélte, az ételért cserébe önkéntes alapon a képviselők pénzt adnak majd, a befolyt összeget pedig jótékony célra fordítja Debrecenben. (via 168 óra)

Lássuk be, az akció sehol nincs egy fideszes krumpli-, tojás-, vagy tűzifaosztási akcióhoz képest, ahol az állampárti prominensek személyesen osztogatták az ismeretlen eredetű, számla nélküli több tonnányi burgonyát, sőt, némelyek a pofazacskójukkal díszített csomagolásban nyújtották át a választási tojást, csokit, franckarikát az egyébként nem létező rászorulóknak. Bangóné mellé is nyúlt rendesen a reményeivel: az országgyűlés utolsó idei ülésnapján kemény 44 ezer forintot sikerült összegyűjtenie, ebben mindösszesen egy darab kormánypárti képviselő adománya van benne (Remélem, már elhatárolódtak tőle és fideszes karrierjétől is elbúcsúzhat). A többieknek nem futotta a széle a hosszát.

Az egy dolog, hogy Orbán Boldogkarácsonyt Viktor, egyben miniszterelnök korábban megígérte, adakozni fog, ámazonban amikor a tettekre kerülhetett volna sor, inába szállt a keresztényi szeretet. Erre is visszatérek mindjárt, de az igazán mélyen mellbevágó rész alant következik:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.