2017. december 31., vasárnap

AZ ORBÁN-KORMÁNY MÁR AZ OVISOKAT ÉS AZ ISKOLÁSOKAT IS A KAMPÁNY RÉSZÉVÉ TETTE

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2017.12.31.


Úgy tűnik, Orbán Viktornak semmi sem szent, hiszen a minap megjelent hír szerint terrorellenes intézkedési tervet kér a kormány az óvodáktól és az iskoláktól. Bár Magyarországon nincs terrorfenyegetettség, a kormány mégis úgy viselkedik, mintha háborút viselne valakikkel, akik valamikor, valahol csúnya dolgokat tehetnek. Az intézkedést nem értelmezhetjük másként, minthogy a kormány az óvodákat és az iskolákat is bevonta abban a hecckampányba, melynek célja, hogy mindenki fenyegetve érezze magát az országban. Ebben a riogatós légkörben aztán jól meg lehet majd ágyazni egy olyan kommunikációnak, mely Orbán Viktort és kormányát a kereszténység megmentőjeként tünteti fel.

A karácsonyi ünnepek környékén még arról szóltak a hírek, hogy a kormánypárti politikusok szinte megszállták az óvodákat, iskolákat, hiszen jótevő télapóként végighaknizták a saját választókörzetük oktatási intézményeit. Elképzelhető, hogy már akkor előkészítették a talajt egy-egy elejtett soroszással vagy migránsozással, de a kormány most már ténylegesen a frontvonalba emelte az ovisokat és az iskolásokat.

Fél évet kaptak ugyanis a magyarországi óvodák és iskolák, hogy HIT-et, vagyis Honvédelmi Intézkedési Tervet készítsenek maguknak. Erről december végén értesítette az igazgatókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Nem mintha az eddigi terrortámadások a nagyvilágban elsősorban oktatási intézmények ellen irányultak volna (hacsak nem vesszük ide az amerikai iskolai lövöldözéseket), de szokás szerint nem a logika vezérelte a kormány intézkedéseit, hanem a vélt politikai haszon. A gyerekek fenyegetettségét hangsúlyozva ugyanis még inkább hergelni lehet a felnőtt lakosságot, ezzel is újabb szavazókat lehet szerezni a Fidesznek a tavaszi választásokig...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.