2017. december 22., péntek

CZ VÍZÓRÁT HITELESÍTTET

SZTÁRKLIKK
Szerző: CEGLÉDI ZOLTÁN
2017.12.22.


Arra szavazok, aki ezeket megszünteti. Pont.

CZ, aki vagyok, amolyan közepesnél akkurátusabb humánértelmiségi, a kapott levelet kibontja és értelmezi, és lehetőségeihez mérten az abból fakadó gyakorlati teendőket is elvégzi. CZ a Fővárosi Vízművektől kapott egy levelet, rajta az ő (illetve a lakás tulajdonosa, aki nem ő) úgynevezett üzleti partnerszáma, alatta a készülékhely, ami egy sorszám, és egy fogyasztási hely, ami CZ tartózkodási helye, a lakás. Tárgy: lakás-mellékvízmérő(k) hitelességi ideje.

CZ töpreng egy sort, hogy vajon nála van-e egyáltalán mellékvíz, és ha igen, hány centi lehet, méri-e azt valaki, talán az, ami zuhanyzáskor megáll a kádban, lehet olyan 5-6 centi, nem, csak viccelek, szóval a népnyelven vízórának nevezett cuccot kell újra hitelesíteni. Magyarul lecserélni, mint kiderül. A vízvételezés mérése komoly dolog, fiam! A mérőcserét bárkivel megcsináltathatom, de lehet a vízművek által ajánlott vállalkozó is. Ha viszont nem az utóbbi, mondja a levél, akkor "a lakás-mellékvízmérő üzembe helyezését (műszaki átvételét) és a biztonsági záróelem felhelyezését külön kell igényelnie társaságunktól". Jó, hát akkor az ajánlott vállalkozó legyen, telefonálok időpontért. Mi dolgom van még a levél szerint?

Be kell szereznem a "Mellékvízmérő csere dokumentumot". Ezt letölthetem a vizmuvek.hu oldalról, kérhetem a (most figyelj!) Vízvonal telefonos segítségét, vagy igényelhetem e-mailen (vizvonal@vizmuvek.hu). Kúl. Aztán szerelőt kell választanom és időpontot egyeztetnem. Majd eltávolítani a "biztonsági záróelemet" - és innentől egy merő frászban vagyok, mert ugye, mi a tök az a biztonsági záróelem, ha én valamit eltávolítok a vízóráról, akkor vagy elkezd fröcskölni a falból a víz, mint egy Tom és Jerry rajzfilmben, vagy bedugnak a Lagzi Lajcsi mellé, hogy biztos én is loptam a falból. Majd a szaki.

Akit nagy nehezen meg is tudok rendelni, év végéig van határidő, és bár a levelet állítólag november elején nyomtatták ki, hozzám decemberben került. Sebaj.

Nézzük a letöltött, kinyomtatott, kétoldalas papírt! Ezzel kell várnom a szakit.

Az elején a vízművek írja majd be az üzleti partnerszámot és az iktatószámot, ezzel nincs dolog. Csere oka, beikszelem, hogy hitelességi idő lejárta miatt. Mérő típusa, beikszelem, hogy lakás-mellékvízmérő. Van még olyan opció, hogy locsolási vízmérő, de szerintem a párkányon a bazsalikom ehhez még kevés alibinek, továbbá kútmérő, pláne.

Hogyaszongya, elkülönített vízhasználó adatai. Ez a tulaj, közösen töltjük. Név, cím, értelemszerű. Adatkezelési hozzájárulás, hogy az elkülönített vízhasználó hozzájárul-e adatai felhasználásához szolgáltatási jogviszonyban, igen, nem, hozzájárul-e kutatási és reklámozási céllal, igen, nem. Iksz. Aztán: Elkülönített felhasználói hely adatai. Ez itt a lakás. Csatornázott-e (iksz), cím, készülékhely számok. CZ visszaveszi a másik papírt, beírja róla. Aztán: Felhasználó (bekötési vízmérő fizetője) adatai. Ez meg, képzeljék, a közös képviselő. Közösen töltjük. Név, cím, készülékhely (ez a másik, a ház). Nyilatkozat záróelemről, kétszer, meg a mérőcsere adatairól. Dátum, aláírás. Aztán: Mellévízmérő, biztonsági záróelem eltávolításának dokumentálása. Mérőhely, gyári szám, mérőállás, biztonsági záróelem száma. Ezt majd élesben. Dátum, Elkülönített vízhasználó aláírása, Bekötési vízmérő fizetője aláírása, Vízművek, minősített vállalkozó aláírása.

Ez volt az első oldal. Második oldal:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.