2017. december 3., vasárnap

GYŰLÖLETKARMESTEREK

MAGYAR NEMZET ONLINE
Szerző: GAZDA ALBERT
2017.12.03.


Az elmúlt hónapok izgalmasabb belpolitikai híreinek egyike volt, hogy a Lehet Más a Politika leigazolta Ron Werbert. Az izraeli kampánytanácsadót másfél évtizede dobogós pozíció illeti meg mifelénk a legmumusabb mumusok között. Különösen a Fidesz berkeiben emlékeznek fájó szívvel teljesítményére, minthogy kifejezetten a nevéhez köthető a 2002-es sokkoló vereség, amikor a negatív kampány addig hírből sem ismert tökélyre vitelével vezette győzelemre az egyébként meglehetősen gyámoltalan miniszterelnök-jelölttel ringbe szálló szocialistákat. Ez roppant hosszú és fájdalmas hatalomtalanságot jelentett Orbán Viktor és köre számára, emiatt sincs okunk álmélkodni azon, hogy helyzetbe kerülvén mekkora vehemenciával vetették magukat a különféle javak közé.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, elmúlt nyolc évnek nevezhető korszakokból immár kettőt elemezgethetünk, és egyik sem varázslatosabb a másiknál. A gyűlölet karmestere – hogy kiérdemelte-e ezt az epitheton ornanst Werber vagy sem, mindenki eldöntheti valóságértelmezési szokásainak megfelelően – egy időre eltűnt hazánkból, és nemrégiben bukkant fel ismét a környéken. Hogy ez a fejlemény végül is nem vetett észveszejtő hullámokat, annak is van magyarázata: utódai lényegesen gátlástalanabbul, kíméletlenebbül, célratörőbben, kevésbé skrupulózusan művelik immár a gyűlölet-karmesterkedést. 2014–2017 migráns-, Brüsszel- és Soros-ellenes kampányai mellett elbújhat mind a 23 millió román, Kövér László kifordított köteléről nem is beszélve.

Mivel hosszú-hosszú évek óta senki sem kapaszkodhatott itt igazán magasra pozitív üzenetekkel – hol vannak már azok az idők, amikor hittünk, ha hittünk a szeretet és az összefogás erejében? –, így kicsit mégis el kellett morfondírozni azon, miként bírja rá ez a Werber Szél Bernadettet és társait arra, hogy Orbán Viktornál, Gulyás Gergelynél vagy Németh Szilárdnál is apokaliptikusabb és lebutítottabb szövegeket ismételgessenek...

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. "Különösen a Fidesz berkeiben emlékeznek fájó szívvel teljesítményére, minthogy kifejezetten a nevéhez köthető a 2002-es sokkoló vereség, amikor a negatív kampány addig hírből sem ismert tökélyre vitelével vezette győzelemre az egyébként meglehetősen gyámoltalan miniszterelnök-jelölttel ringbe szálló szocialistákat."
    Szerintem Werber mindig is visszafogott és kulturált volt és maradt - legalábbis ahhoz képest, amit a Fidesz már 1997-98 óta művelt: nem volt neki Vasárnapi újságja, Magyar Demokratája, Éjjeli menedéke, Halász Zsuzsája, Kardos Katalinja, Siklósi Beatrixa, Matúz Gábora, Lovas Istvánja, Bencsik Andrása, Bayer Zsoltja, Bogár Lászlója, Botos Katalinja...
    "a negatív kampány addig hírből sem ismert tökélyre vitelével" - ugyan már... Egyszerűen fölvette a harcot a gátlástalanul mocskolódó Fidesszel, és akkor ez még elég volt a győzelemhez.

    VálaszTörlés