2017. december 3., vasárnap

GYŰLÖLETKARMESTEREK

MAGYAR NEMZET ONLINE
Szerző: GAZDA ALBERT
2017.12.03.


Az elmúlt hónapok izgalmasabb belpolitikai híreinek egyike volt, hogy a Lehet Más a Politika leigazolta Ron Werbert. Az izraeli kampánytanácsadót másfél évtizede dobogós pozíció illeti meg mifelénk a legmumusabb mumusok között. Különösen a Fidesz berkeiben emlékeznek fájó szívvel teljesítményére, minthogy kifejezetten a nevéhez köthető a 2002-es sokkoló vereség, amikor a negatív kampány addig hírből sem ismert tökélyre vitelével vezette győzelemre az egyébként meglehetősen gyámoltalan miniszterelnök-jelölttel ringbe szálló szocialistákat. Ez roppant hosszú és fájdalmas hatalomtalanságot jelentett Orbán Viktor és köre számára, emiatt sincs okunk álmélkodni azon, hogy helyzetbe kerülvén mekkora vehemenciával vetették magukat a különféle javak közé.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, elmúlt nyolc évnek nevezhető korszakokból immár kettőt elemezgethetünk, és egyik sem varázslatosabb a másiknál. A gyűlölet karmestere – hogy kiérdemelte-e ezt az epitheton ornanst Werber vagy sem, mindenki eldöntheti valóságértelmezési szokásainak megfelelően – egy időre eltűnt hazánkból, és nemrégiben bukkant fel ismét a környéken. Hogy ez a fejlemény végül is nem vetett észveszejtő hullámokat, annak is van magyarázata: utódai lényegesen gátlástalanabbul, kíméletlenebbül, célratörőbben, kevésbé skrupulózusan művelik immár a gyűlölet-karmesterkedést. 2014–2017 migráns-, Brüsszel- és Soros-ellenes kampányai mellett elbújhat mind a 23 millió román, Kövér László kifordított köteléről nem is beszélve.

Mivel hosszú-hosszú évek óta senki sem kapaszkodhatott itt igazán magasra pozitív üzenetekkel – hol vannak már azok az idők, amikor hittünk, ha hittünk a szeretet és az összefogás erejében? –, így kicsit mégis el kellett morfondírozni azon, miként bírja rá ez a Werber Szél Bernadettet és társait arra, hogy Orbán Viktornál, Gulyás Gergelynél vagy Németh Szilárdnál is apokaliptikusabb és lebutítottabb szövegeket ismételgessenek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.