2017. december 26., kedd

HA ANNYIRA IGÉNY VAN RÁ, ÉPÍTSÜNK EGY PIRAMIST

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ BLOG
Szerző: SWAN EDGAR

2017.12.25.


Szutyok időben szutyok az ember hangulata is. Szürke, nyálkás, nyomasztó, ködös minden. Mindenhol.

Felkapcsolom ugyan a villanyt, de a rezsicsökkentés óta csak óvatosan. Mit tudom én, meddig működik rendesen? Ha a szolgáltató nem fog fejleszteni, karbantartani, akkor nem biztos, hogy sokáig. Sokan panaszkodnak a gázra is. Mármint hogy van. Gáz. Csak szar. Viszont a rezsicsökkentés, mint nagyon hangzatos választási fogás, kétség kívül hatásos. Mert azt érti minden hülye. Én is. Bár én azt is tapasztalom, hogy a csirkecomb ára 700 Ft-ról 1000-re ment fel, a krumpli, hagyma marha drága, a tejet lassan megfizetni sem lehet, viszont a rezsi csökkent. Meg a tartós fogyasztási cikkek ára is. Én meg semminek sem tudok örülni. Pedig ugye olcsóbban világítok, láthatnám a rohadt nagy fejlődést. Lehet, drága az élelmiszer, de például az autó és a lapostévé mennyivel olcsóbb lett! Kár, hogy azt nem lehet megenni.

A pénzfelvétel is ingyenben van. Tessék, ennek is örülhetnék. De nem örülök, én hülye, mert a banki költség meg úgy általában a felével lett drágább. Arról nem beszélve, hogy ameddig a rohadt, kizsákmányoló bankokat szét nem csesztük a különadóval, a kártyahasználat és a saját ATM-ből történő pénzfelvét ingyenes volt. Igaz, akkor nem üvöltöttek rám a TV-ből, hogy ingyenes, mert Pártunk és Kormányunk elintézte. Csak úgy volt. Most meg nincs. Még a nagyon alacsony infláció sem fakaszt mosolyra, mert pont leszarom, ha úgy egyébként meg az élelmiszerek ára jóval magasabb lett. Az alapkamat is csökken, de ebből én annyit érzékelek, hogy a bankban lévő pénzem nemhogy nem kamatozik, hanem még én fizetek azért, hogy ott tartom a pénzemet. Már ha van pénzem.

A személyi jövedelemadó csökkenés sem hoz lázba, mivel majdnem a fele fizetésem megy a közösbe, csak most más néven. Nem mindegy az nekem, mi a neve a rablásnak?

A bankhiteleseket is lépten-nyomon meg akarjuk menteni. Holott például mi közöm nekem a más hiteléhez? Nem megmenteni kellene őket, ha normális lenne az árfolyam (konkrétan a forint nem a béke segge alatt nyóóóc méterrel tenyészne), ha lenne munkahely (a közmunka nem az!), akkor tudnák fizetni a törlesztőt is, a rezsit is, meg még kajára is futná.

A GYED extra sem fogja szaporodásra bírni a népet. Ugyanis marhára nehéz munkahelyet találni momentán. Egy, több apró gyerekes anyukáért nem fognak két kézzel kapkodni a munkáltatók, ugyanis a kicsi gyerek megbetegszik, anyu máris nem tud menni dolgozni. Arról nem beszélve, hogy miután át tetszettek alakítani a Munka Törvénykönyvét, a munkáltatók simán többlet munkát követelnek úgy, hogy nemhogy túlórát nem fizetnek, hanem kirúgással fenyegetik azt, aki az alap fizetésért nem hajlandó kétszer annyit dolgozni.

Miután a szakszervezetek jó részével is ágyba bújt a kormányzat, onnan sem várható segítség. Amelyik szakszervezet nem tette szét a lábát, azt meg lejáratják, lehetetlenné teszik. Mármint fölülről.

Összegezve:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.