2017. december 5., kedd

HA VALAMIRŐL VALÓBAN ÉRDEMES VOLNA NEMZETILEG KONZULTÁLNI, EZ AZ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Szülői Hang Közösség
2017.12.05.


...Az álproblémákról való álkonzultálgatás közepette elsikkadnak olyan társadalmi kérdések, amelyek noha tényszerűen húsba vágnak, ám az elmúlt nyolc év után nyolc évvel, a kommunikációs csatazajban esély nincs arra, hogy érdemben a közvélemény napirendjére kerüljenek. Pedig néhány év múlva fájni fog, mert már most is fájdalmasan érzékelhető jelei vannak annak, hogy az ország jövőjét jelenti problémákat rendre hagyjuk szőnyeg alá söpörni.

Ezért most egy felhívást szeretnénk közzétenni, amely egy nagyságrendekkel kardinálisabb kérdésről szól, mint az, amivel a kormány minden másról évek óta sikerrel tereli el a figyelmet. Szülői konzultáció indult a magyar oktatás elmúlt 8 évéről. Minden érintettet arra bátorítunk, vegye a fáradságot, és mondjon véleményt.

Nem baj, ha nem dönt világrekordot a válaszok száma, ám ha a jövő valóban olyan lesz, mint a ma iskolája – és Szent-Györgyi Albert ebben aligha tévedett -, akkor az állandó csatazaj ellenére a döntéshozóknak előbb-utóbb muszáj lesz meghallaniuk a valódi problémákat megfogalmazók hangját is.
  • A Szülői Hang Közösség kérdőíves véleményfelmérést indított, melyben a szülők elmondhatját tapasztalataikat, véleményüket az elmúlt nyolc év kormányzati teljesítményéről az oktatás területén.
  • Az összesített eredményeket nyilvánosságra hozzuk, így a szülői véleményeket, elvárásokat közvetíteni tudjuk azok felé, akik az ország vezetésére készülnek a következő kormányzati ciklusban.
  • Szülőként képviseljük gyermekeink érdekét, és az oktatási szempontokat fontos döntéseinkben – így az országgyűlési választásokon is – hangsúlyosan figyelembe szeretnénk venni.
Hogyan értékeljük az elmúlt nyolc év kormányzati teljesítményét az oktatásban? Fontos, hogy mi, szülők is hallassuk a hangunkat, hiszen az oktatási rendszer a mi gyermekeinkért, a mi adónkból működik. A Szülői Hang Közösség ezért döntött úgy, hogy online kérdőíves felmérés keretében szülői konzultációt indít, melynek segítségével megismerhetjük a szülők tapasztalatait, véleményét a jelenlegi helyzetről és a változtatási igényekről.

A szülői konzultáció keretében lehetőség van szabadon, akár szövegesen is kifejteni véleményünket a tapasztalt problémákról. Várjuk a véleményeket a bátor, jövőbe mutató elképzelésekről is; arra buzdítjuk szülőtársainkat, hogy gondolkozzunk közösen és hosszú távon. A szöveges véleményadási lehetőségen kívül célzott kérdésekkel külön rákérdezünk az elmúlt nyolc év legfontosabb kormányzati intézkedéseivel kapcsolatos szülői tapasztalatokra is. A szülői konzultáció ITT ÉRHETŐ EL.

Minél többen emelünk szót, annál inkább számít a szavunk! Az oktatás jobbítása halaszthatatlan feladat: gyermekeink és az ország jövője a tét. Rajtunk is múlik, hogy megfogalmazzuk elvárásainkat az ország mindenkori vezetői felé: azokat a problémákat igyekezzenek megoldani, amelyek nekünk is a legfontosabbak. Az eredményeket szakértők bevonásával összesítjük és nyilvánosságra hozzuk, így a szülői véleményeket közvetíteni tudjuk azok felé, akik az ország vezetésére készülnek a következő kormányzati ciklusban. A szülői konzultáció fontosságáról ITT olvashatják véleményünket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése