2017. december 23., szombat

KARAFIÁTH: ORBÁNÉK KILÓRA MEGVETTÉK, PELENKÁZZÁK A NYUGDÍJASOKAT

24.HU - POSZT ITT
Szerző: KARAFIÁTH ORSOLYA
2017.12.22.


"Ha nem vagy szimpi, fordulj fel." Vélemény.

Épül az ország, ahol mindenkinek megvan a helye, ez nem is kérdés, vezetőnk sose beszél a levegőbe, az idei év mérlege híven mutatja a sikert:másfél hónapot kellett várjak most is arra, hogy végre egy asztalos hajlandó legyen kijönni hozzám,akkora a szakemberhiány.

Orvos és nővér is alig, a fül-orr-gégén két és fél hónap múlvára kaptam időpontot, majd felháborodásomat hallva a koordinátor a magánpraxist javasolta. Köszönöm, de basszus, fizetek eleget, miért kéne mindent magánban intéznem?

És közben mit kell hallgatnom? Egyik fülemben a zsibbasztó és agyszikkasztó propagandát, másikban a másfajta hülyeséget. Azoknak a kórusát, akik bedőlnek ennek.Annyira rendesek, áldja meg mindet a Jóistenke,mosolyog koros ismerősöm, a postára ügetvén az utalványáért.

Ugyanígy mosolygott pár éve is, amikor a polgármester, a fantasztikus aranyember, az a kedves, nagyon, nagyon kedves úr, akinek imába is foglalta a nevét, kiutalt háromezer forintot a kerület minden nyugdíjasának. Megjegyzem, ismerősömnek nem jelent túl sokat háromezer forint, magas nyugdíja van. És hozzásuttogom, hogy amúgy háromezer forint szerintem másnak sem egy vagyon, az ünnepi ebéd még évekkel ezelőtt sem tellett ki belőle, grandiózus ajándékra sem futotta a kisunokának. Az Erzsébet-utalvány tízezer forintja persze elég egy bevásárlásra, magyar nyugdíjaslét mellett akár négyre-ötre is. Ami elég szomorú, nem?

Tízezer forint traktára, ínyenc falatokra kevés, tán csak arra elég, hogy végre ne csirkefarhátat vegyenek, hanem, mondjuk, mellet, combot. Esetleg.De ennek az esetlegnek nagy ára van. A hála. A szavazat.Ünnepeljetek hát!

Tessék, itt van, ezt neked dobtam! Finom a csont az éheseknek. A jóságos és kegyes királyunk. És aki megkérdőjelezné nagylelkűségét, az gonosz, az sátán. Mert jön a lekenyerezettek kórusa, hogy de hát kaptam az utalványt! Most nemcsak egy nénikét látogat, hanem az összeset, ő maga ad, lehajol és ád, írja este Mészáros freemailjére,hogy megint adtak! Nem abból, amit mi adóztunk, dehogy, a sajátból, persze. Talált a saját párnacihában...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.