2017. december 21., csütörtök

KEDVES JÉZUSKA!

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: HERMÁN NOÉMI
2017.12.20.



Szeretném, ha idén karácsonykor is sok szép ajándékot hoznál Nekem. Jó lenne sok legó, meg egy távirányítós autó. Azt is szeretném, hogy Anya meg Apa többet játsszon velem. Sokszor van, hogy hívom Őket, de ők azt mondják, hogy nem érnek rá. Csak a telefonjukra érnek rá, meg a mosogatásra. Pedig én is vagyok olyan fontos, mint a mosogatás! Nem is emlékszem mikor játszottunk együtt. Talán az őszi szünetben egyszer volt.

Az is jó lenne, ha Apa meg Anya jobban szeretné egymást. Folyton csak veszekednek, és morognak. Olyan dolgokról beszélnek, amiket nem is igazán értek, de biztos rossz dolgok, ha ilyen sok vita van rajtuk. Képzeld, néha még rajtam is összevesznek. Hogy Apa miért engedte meg, hogy még belekezdjek egy játékba, vagy Anya miért adott nekem csokit. Ilyenkor hibásnak érzem magam. Ilyenkor inkább beszaladok a szobámba, csak ne halljam Őket.

Annak is örülnék, ha jobban odafigyelnének arra, amit mondok nekik. Tegnap is mondtam, hogy az egyik osztálytársammal összevesztem, ma pedig nem is értették, hogy miről beszélek. Egyik fülükön be, másikon ki… Pedig jó lenne, ha az én gondjaim is lennének olyan fontosak, mint a csekkek meg a munkahely. Az iskola kemény világ. Minden nap megy a harc, hogy ki milyen jó, ki milyen erős, ki hogy néz ki. Nem hinném, hogy Apa munkahelye ennél is durvább lenne.

Szeretnék egy kicsit több szabadidőt is kérni. Az egész napom egy rohanás. Reggel Anya ébreszt, pedig még nagyon álmos vagyok. Aztán egyből veszekszik velem, hogy öltözzek, mossak fogat. Mire beérek a suliba, már el is ment a kedvem az egész naptól. Ahogy végzek a suliban, egyből rohannom kell különórákra. Mire hazaérek, már majdnem vége a napnak. És akkor mikor jut időm játszani? Épp hogy csak belekezdek, már menni kell vacsorázni, fürödni, fogat mosni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.