2017. december 5., kedd

MÁR KORÁBBAN IS VÁDOLTÁK A FIDESZT SZAVAZÓK ÁTTELEPÍTÉSÉVEL

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2017.12.04.


A hétvégén a Hír TV Célpont című műsora és a Magyar Nemzet derítette fel, hogy a szabolcs megyei, ukrán határ közelében lévő falvakban megnőtt a lakosság létszáma. Számos ukrán, többségükben magyarul se beszélő állampolgár települt át, akik valójában nem élnek Magyarországon, ellenben nyugdíjat kapnak, és a helyiek szerint szavaznak az önkormányzati és az országgyűlés választásokon.

Ezek a történetek nem csupán pénzügyi visszaélések gyanúját vetik fel, hanem a választási csalást is. És utóbbi, szavazók áttelepítésével való machináció nem először merül fel a Fidesz kapcsán.

Gyanús voksturizmus 2014-ben

2014 április 4-én (két nappal a választások előtt) fordult a sajtóhoz Karácsony Gergely és Bárándy Gergely, hogy jelezzék, szerintük 12 olyan körzetben ahol két esélyes volt a Fidesz, vagy az akkori Kormányváltó Összefogás nyer, az utolsó hónapban gyanúsan sok új szavazó jelent meg. Míg ebben az időszakban országosan 40 ezerrel csökkent a szavazók száma (például elhalálozás miatt), addig ebben a 12 körzetben ezres nagyságrenddel nőtt.

Akkor Bárándyék például Zuglót hozták fel példának, ahol kb 700 fővel nőtt a választásra jogosultak száma két hónap alatt, míg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kemecsén nagyjából ugyanennyivel csökkent. A szabolcsi város polgármestere, Lipők Sándor pedig a zuglói jelölt, Papcsák Ferenc kampányfőnöke volt.

Végül nem csupán elutasították Karácsonyék panaszait, hanem a Nemzeti Választási bizottság el is tiltotta az ellenzéki politikusokat attól, hogy bizonyíték hiányában ezekről az ügyekről beszéljenek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.