2017. december 15., péntek

MÉSZÁROS LŐRINC LASSAN MEGVESZI AZ EGÉSZ ORSZÁGOT - A MÁTRAI ERŐMŰ A LEGÚJABB SZERZEMÉNY

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Sztárklikk
2017.12.15.


A felcsúti polgármester érdekeltségébe tartozó Opus Global Zrt. egy cseh céggel közösen vásárolta meg az erőmű 72 százalékos tulajdonrészét. A vételár egyelőre nem ismert, az üzletet még két hivatalnak is engedélyeznie kell. A Mátrai Erőmű visontai telepén hét blokkal működik villamoserőmű, valamint oda tartozik az ország legnagyobb naperőműve is.

Az Opus Global Nyrt. érdekeltségében lévő alapkezelő Status Energy Magántőkealapja, valamint a cseh Energeticky a Prumyslovy Holding (EPH) által alapított Mátra Energy Holding Zrt., fele-fele részben közös vállalat vásárolja meg az ország legnagyobb széntüzelésű erőműve, a Mátrai Erőmű Zrt. többségi, 72,66 százalékos tulajdonrészét - közölte az Opus Global Nyrt. a tőzsde honlapján.

A Status Mészáros Lőrinc érdekcsoportjához kapcsolódik, amit az is tükröz, hogy a vásárlást lebonyolító közös vállalt tisztségviselői magyar részről a miniszterelnök barátjának bizalmasai. Az ügylet már tegnap meg is köttetett, miután a Mátra Energy Holding Zrt. adásvételi szerződést írt alá a Mátrai Erőmű német tulajdonosaival, az RWE Power AG, a GBV mBH, az EnBW Trust EV cégekkel. A vételárat és az egyéb feltételeket a felek üzleti titokként kezelik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.