2017. december 5., kedd

MIÉRT JÓ NORVÉGIÁBAN ÉLNI?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.12.05.


A kérdésre persze rögtön rávághatnánk, hogy azért, mert a világ egyik legmagasabb életszínvonalat biztosító országa (röviden: a pénz miatt), de a dolog azért ennél összetettebb. Persze Tamás felsorolásának pár pontja szorosabban vagy lazábban összeköthető az anyagiakkal, de többről van itt szó. Következzen tehát a Tíz dolog, amiért jó itt élni” sorozat következő része (amiben sikerült bőven 10 dolog felé jutni…)

„Tulajdonképpen megfordult már a fejemben, hogy újra jelentkezem, most pedig már biztos. Volt néhány érdekes poszt, amik felbátorítottak. Egész más volt a fejemben, de ez a 10 jó dolgos felhívás, plusz az első londonos, majd az utána megjelent norvégos / legboldogabbos írás más útra terelt. Hiszen van benne valami.

Nem tudom, tudok-e tíz jó dolgot anélkül felsorolni, hogy ne legyek banális. Nem.

Na mindegy, nem is számolom.

Miért jó?

Írtam már, nem is változott a véleményem azóta, de ismétlésként azért emlékeztessük magunkat, hogy milyen jó itt megrekedni és ajánlom mindenki figyelmébe, egyébként meg mindenki találja meg a számítását bárhol a világban tök mindegy, ki mit mond és ír. Ettől függetlenül hátha valaki rákíván Norvégiára.

Már eleve a nagyváros-kisváros, város-falu vonalon hatalmas különbségek vannak az igényekben, ilyen úton való „leépülés” is megváltoztatja az embert, hát még ha külföldre is veti a sors közben.

Nem is feltétlen személyiségbeli változásra gondolok most, hanem életvitel- és szemléletmódbeli változásra. Ami lehet, lappangott már az emberben, de az új élet jobban a felszínre hozza ezeket. Nem tudom...

E rövid bevezető után nézzük nem fontossági sorrendben, hanem ahogy esik. Annyit még, hogy falusi tapasztalatok (ami ráadásul elég jól el van eresztve) ezek, tehát azért Norvégia-szerte lehetnek más vélemények, de nem hinném, hogy óriási különbségek lennének. Persze egy nagyobb város a sok jöttmenttel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.