2017. december 5., kedd

MINTHA MI SEM TÖRTÉNT VOLNA: LÉVAI ANIKÓ MEGINT KIÁLLT A VOLT BESÚGÓ MELLÉ FOTÓZKODNI

444.HU
Szerző: URFI PÉTER
2017.12.05.


Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet országos adventi pénzgyűjtő akciója, amelynek bevételéből egész évben segítik a rászorulókat. Az adventi adománygyűjtés hagyományait követve az ünnepi összefogás az első adventi gyertya közös meggyújtásával kezdődött, a gyertyát idén is Lehel László elnök-igazgató, Lévai Anikó jószolgálati nagykövet és Kovács Koko István jószolgálati nagykövet gyújtotta meg - írja az MTI. 

Az MTI fotótárában 2001-es az első fotó, amelyen ugyanez a három ember: a segélyszervezet elnöke, a Fidesz elnökének felesége és a Fidesz egyik kampányarca gyújtja meg a gyertyákat. Tavaly karácsony óta azonban történt egy kis baleset: Lehel Lászlóról kiderült, hogy ügynök volt.

Április óta tudni lehet, hogy 1983 után Lehel László Filozófus fedőnéven éveken át figyelte az egyház munkáját. A Fidesz szerint ez nem nagy dolog, ő maga viszont azt mondta, hogy ideiglenesen felfüggeszti a tevékenységét, de aztán a szervezet közgyűlése visszahívta. Az ügynökvádakat egyébként Lehel nem tagadta, ahogy azt sem, hogy lelkészként úgy kapott "feladatokat és ösztöndíjakat" a püspökétől, hogy a szintén ügynök Káldy Zoltán tudta róla, hogy kapcsolata van az állambiztonsággal. Ez nyilvánvalóan szerepet játhatott abban is, hogy 1987-ben a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkárává választották.

A botrány kirobbanása után Lehel nem nagyon mutatkozott nyilvánosan egészen őszig. Októberben és novemberben is feltűnt viszont egy-egy rendezvényen, amelyeken Lévai Anikóval és egy csokor fideszes politikussal együtt tartott sajtótájékoztatókat.

Ezek a mostani közös fellépéssel együtt már egyértelműen jelzik, hogy Lehelnek a haja szála sem görbült, a Fidesz nem hogy nem vette le róla a kezét, de egyenesen a tenyerén hordozza...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.