2017. december 16., szombat

MOLDOVA GYÖRGY: ORBÁNÉK LESZARJÁK A NYUGDÍJASOKAT

VÁROSI KURÍR - BANÁNKÖZTÁRSASÁG
Szerző: bl
2017.12.16.


Kegyelemkenyér címmel, három részes riportkötetet írt a magyar nyugdíjasokról Moldova György. A 83 éves fáradhatatlan író az ATV Egyenes beszéd műsorának volt a vendége. 
A nyugdíjas kérdés a politikai pártok homokozója lett

A beszélgetés elején elhangzott, hogy miközben a könyvéhez gyűjtötte az anyagot, sok helyen megfordult. Többnyire reménytelen helyzetben levő nyugdíjasokkal találkozott, akik ennek ellenére beletörődve viselik a sorsukat. A legtöbben arra hivatkoztak, hogy unokáik miatt maradnak csendben. Moldova azt tapasztalta:

A választási kampányban, amit ígértek a pártok nem tartják be.

A könyv írásakor azt a célt tűzte ki, hogy a maga eszközeivel segítse a Fidesz leváltását. Ennek ma nem látja esélyét. Lemondóan tette hozzá:

A nyugdíjas kérdés a politikai pártok homokozója lett. A nyugdíjasoknak semmi esélyük sincs. Az, hogy most van egy balhé a Fidesz és a Jobbik között, az teljesen mellékes. Van egy régi mondás: egy krokodilus megeszi az ellenfelemet, attól még nem lesz a barátom a krokodilus.”

Moldova úgy gondolja, hogy a nyugdíjasok nem járnának rosszul akkor, ha a Fidesz elveszítené a választásokat:

Ami itt most felgyülemlik dühben, haragban, nyomorban, az nem megfogható.” /…./ Ami ebben az országban folyik pocsékolásban, nem múlhat el balhék nélkül. /…/ Shakespeare-től idézett: “Ily sötét felhők, nem tisztulnak nagy vihar nélkül.”
A Fidesz bukása csak idő kérdése

Moldova akár még polgárháborús jövőt is elképzelhetőnek tart a mai közállapotok ismeretében. A Fidesz bukása kalkulálható, csak az idő kérdéses:

Hihetetlen nagy balhé lesz. Nem tudom mikor, melyik évben, és akkor repülni fog minden.”

Moldova azt tapasztalta miközben járta az országot, hogy van néhány százezer lerobbant nyugdíjas. Sorsuk a hatalmat nem érdekli...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.