2017. december 4., hétfő

NINCS AZ AZ OKTATÁSI TERVEZET, MELY TÖBBET ÉRNE EGY ZSÁK KRUMPLINÁL, EGY SZEGÉNYSÉGBE SODRÓDOTT TELEPÜLÉSEN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2017.12.04.



...De nem kell Székelyföldig menni a segélyekért, a VI. kerületi önkormányzat ugyanis ingyen tojásokat osztogatott a rászorulóknak. Azonban mielőtt kiosztották volna azokat, szépen becsomagolták, mégis csak jobban néz ki az úgy. A csomagolópapír pedig nem más volt, mint egy Bajkai István, VII. kerületi alpolgármester nevét jelző szórólap. Ő az, aki a Fidesz-KDNP színeiben jövőre indulni fog a a VII. kerületet, valamint a VI. kerület egy részét magába foglaló budapesti választókerületben. Szavazatvásárlás? Ugyan! Bajkai az RTL Klub kérdésére azonnal megmagyarázta: ő azokat a tojásokat a „saját” pénzén vette, jótékonysági célból és fogalma sincs, miért kerültek kiosztásra.

Merő véletlen az is, hogy az ő nevével ékes csomagolás volt minden doboz tojáson. Még véletlenül sem szavazatvásárlás történt, hogy gondolhatunk ilyet? Ő csak segíteni szeretett volna a rászorulókon, hisz ő egy csodálatos ember. Még szerencse, hogy ennyi csodálatos képviselőnk van, akik mindenfajta hátsó szándék nélkül osztanak krumplit és tojást. Mi lenne velünk nélkülük?

Mintegy zárszóként jegyezném meg, az ugyancsak sokszor szavazatvásárlási célt szolgáló szociális faosztást. A tűzifa ára már évek óta meredeken emelkedik, ugyanis egyre nagyobb a kereslet iránta. A magas árak miatt egyre nehezebbnek ígérkezik minden fűtési szezon, azonban a kormány ahol csak tud, segít. A Magyarországon 600 000 háztartásban használatos tűzifát ugyanis önkormányzatok osztják a rászoruló családoknak. Így a választások közeledtével érkeznek azok a fával megrakott teherautók és krumpliszsákoktól duzzadó utánfutók.

Nincs az a tojás vagy krumpli, amit nem adna meg a drága képviselő az ő hőn szeretett választóiért. Aztán ha jól viselkednek – és szavaznak – talán jövőre is kapnak valamit. Kampánystratégia, gazdasági tervek? Minek az, ha a szegényeket kihasználva is választásokat lehet nyerni? Nincs az az oktatási tervezet, mely többet érne egy zsák krumplinál, egy szegénységbe sodródott településen.

Ameddig lesznek olyan családok, ahol egy segélycsomag életet menthet, addig lesz szavazatvásárlás is. Ne csodálkozzunk hát azon, hogy a kormánynak nem célja ennek a rétegnek a valós, hosszú távú megsegítése. Hülyék lennének szavazatokat veszíteni. Sajnos ez nem csak a mostani rendszer bűne, ez az elmúlt évtizedek politikai vezetésének a bűne. Egy bűn, mely talán pusztítóbb bármi másnál.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.