2017. december 23., szombat

ORBÁN VIKTOR ÉS A GRINCS

444.HU
Szerző: MAGYARI PÉTER
2017.12.23.


Sok mese szól arról, hogy egy gonosz vagy sértett figura el akarja lopni, tönkre akarja tenni, meg akarja akadályozni a karácsonyt. Elég rémisztő belegondolni, hogy egyszeriben mondjuk egy zöld koboldszerű lény elveszi az ünnepet, véget vet szeretetnek, karácsonyfának, bejglinek, ajándéknak, halászlének, énekeknek, családi tévézésnek, betlehemezésnek, éjféli misének, szaloncukornak, csengettyűnek és csúcsdísznek, mindennek.

Még jó, hogy senki sem gondolja komolyan, hogy ilyen tényleg megtörténhet. Ezek csak mesék, amelyek valójában a szeretet erejéről szólnak, és a végén úgyis minden jóra fordul.

Talán túl szigorú felnőttnek kell lenni ahhoz is, hogy egy gyereket azzal fenyegessünk, hogy ha nem lesz jó, akkor az idén elmarad a karácsony. Még akkor is túlzásnak látszik ez a szöveg, ha közben tudjuk, hogy persze, hogy lesz karácsony.

Karácsony még 1944-ben is volt, amikor megérkezett a front Budapestre, és 1956-ban is, amikor megint friss sírokkal volt tele az ország.

Innen nézve elég nagy baromságnak tűnne, ha egy politikus teljesen komolyan azzal fenyegetné a népét, hogy ha nem rá szavaznak, akkor nem lesz többet karácsony.
Pedig most pontosan ez történik Magyarországon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.