2017. december 9., szombat

OTTHONUK AZ ORSZÁGÚT - KANADA JÉGÚTJAIN (4. RÉSZ)


KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: PETÉNYI JUDIT
2017.12.08.


...A jégutakat már az 1930-as évektől épitik minden évben Kanada Északnyugati Területein, Yukonban és Nunavutban. Bár van néhány állandó út a távoli északi vidékeken, a sok befagyott tavat és folyót még több vízzel mesterségesen vastag jégrétegekké alakítják, hogy az megtarthassa a több tonnás átmenő terhet. A vastagsága meghaladhatja az 1 métert, és állandóan ellenőrzés alatt tartják. S ezeket kell kb. 25 km-es sebességgel átszelni!

Ezzel két hónap alatt tízezer dollárokat keresni, micsoda hatalmas lehetőség! De ha olyan kihagyhatatlan lenne, biztosíthatok mindenkit, az én férjem már tíz éve Nunavutban töltené januártól márciusig az idejét! De nem volt és nem is lesz ott, bármennyire is megfelelne a követelményeknek. Addig nem, ameddig nekem is van beleszólásom! Szerintem azok küldik oda a párjukat, akik vagy vígözvegyek akarnak lenni, vagy a válás után kellemes összegű nőtartásra tartanak igényt.

Mint kamionos feleség, az a véleményem, hogy józan eszű feleség soha nem küldené a férjét a jégutakra. Ez majdnem olyan, mintha a testi és lelki épségével ruletteznének. Persze ez tévé...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.