2017. december 27., szerda

PUTYIN MÓDSZEREIVEL NYÍRJA KI ORBÁN AZ ELLENFELEIT

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: VÁSÁRHELYI MÁRIA
2017.12.27.


Orbán Viktor politikai példaképe és mentora most hozatott rendeletet a központi orosz választóbizottsággal arról, hogy legnagyobb politikai ellenfele, Alekszej Navalnij, nem indulhat a jövő évi elnökválasztáson, mivel korábban súlyos politikai bűncselekményekért elítélték.

Arra természetesen nem tér ki a kizárást elrendelő határozat, hogy Navalnijt éppen azért ítélték el több, nyilvánvalóan koncepciós eljárás során, mert kísérletet tett az orosz elnök és az általa irányított hatalom által elkövetett korrupciós bűncselekmények leleplezésére.

Persze Navalnijt nem azért zárták ki a választásokon való indulásból, mert bármiféle veszély jelentett volna Putyinra, aki jövőre kétséget kizáróan ismét elsöprő győzelmet fog aratni, hanem egyrészt azért, hogy ne tudjon kampányolni, és ennek során újra és újra a nyilvánosság előtt felemlegetni a korrupt hatalom visszaéléseit, másrészt hogy mindenki számára jelezzék, hogy meddig terjednek a hatalom kritikájának korlátai. Azt akarták jelezni, hogy az orosz rendszerbe Navalnij ellenzékisége már nem fér bele...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.