2017. december 31., vasárnap

RÉTVÁRI BENCE SZERINT A KORMÁNY MEGTEREMTETTE A NYUGDÍJASOK LÉTBIZTONSÁGÁT

MÉRCE
Szerző: PÓSFAI ORSI
2017.12.31.


Rétvári Bence szombat reggel sajtótájékoztatót tartott Budapesten a nyugdíjasokat érintő juttatásokról. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hangsúlyozta, hogy a kormány az elmúlt években megteremtette a méltó, tisztességes idős kor feltételeit, és a nyugdíjasok 2018-ban is számíthatnak majd rájuk.

Hogy mivel érte el ezeket az idilli körülményeket a kormány? Rétvári szerint a nyugdíjemeléssel, ami jövőre további 3 százalékkal növekszik, a nyugdíjprémiummal, amire a 2018-as költségvetésből is félre terveznek rakni 32 milliárd forintot (amennyiben a gazdaság továbbra is bővül), és a karácsonyi 10 ezer forintos ajándék Erzsébet-utalványokkal.

Rétvári sokat emlegette a 2010 előtti időket is: kiemelte, hogy a mostani nyugdíjemelési rendszert úgy hozták létre, hogy abból a nyugdíjasok csak hasznot tudnak húzni, ellentétben a 2010 előttivel, amikor sok idős embert sodort bizonytalanságba a 13. havi nyugdíj megvonása. Ráadásul azóta összesen 28,5 százalékkal növekedett a nyugdíj összege.

De nézzük a konkrétumokat. Ha összeadjuk, 121 ezer forintos átlagnyugdíjjal számolva az idei év végén a különböző juttatások plusz 32 ezer forintotjelenthetnek egy nyugdíjas számára. Azonban ennek az összegnek a nagy részét csupán egyszeri alkalommal kapja majd kézhez. 

Miből adódik össze?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.