2017. december 8., péntek

SÁNDOR MÁRIA ÉLŐ ADÁSBAN OLVASOTT FEL VÁDIRATOT A KORMÁNY ELLEN

MÉRCE - GYÁSZMAGYAR BLOG
Szerző: TÓTH CSABA TIBOR
2017.12.07.


A kórházi dolgozók mozgalmát 2015 elején meghirdető Sándor Mária, a “feketeruhás nővér” jelenleg segédápolóként dolgozik, és a Hír TV-ben részletes vádiratot olvasott fel az Orbán-rendszer egészségügyi politikája ellen.

Sándor vádolta a kormányt a kórházak “részben dilettantizmusból, részben önös érdekekből adódó korrupciós tönkretételével” és a “soha többé nem adódó” uniós források eltékozlásával. Szerinte Orbánnak minden lehetősége megvolt az egészségügy rendbetételére, de nem tett semmit. Kiemelte, hogy ehhez az egészségügyi érdekvédelem tökéletesen asszisztált. Amikor az ő mozgalma megindult, szerinte ezek az anyagi forrásokkal rendelkező szervezetek “felültek a hullám hátára”, de a valódi változással továbbra sem törődtek.

A helyzet jelenleg úgy néz ki, mint az öt perc utáni újraélesztés. Vagy sikerül, vagy nem, de a maradandó károsodás elkerülhetetlen” – zárta rövid kiáltványát.

Sándor Mária szerint olyan betegek százai haltak meg a szakminisztérium dilettantizmusa miatt, akiket meg lehetett volna menteni. Az új, 12%-os egészségügyi dolgozói béremelésről azt mondta, valóban létezik, de egyrészt önmagában ez nem érint mindenkit, másrészt a történet elsősorban nem is a pénzről szól:

Meg kell nézni, hogy ezekért a bérekért mennyit dolgoznak, milyen körülmények között […] Hét év alatt nem fejlesztették az oktatást, nem töltötték fel a rendszert, pedig fel lehetett volna építeni egy valódi, új egészségügyet.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.