2017. december 2., szombat

SOROS: ORBÁN VELEJÉIG ROMLOTT

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BATKA ZOLTÁN
2017.12.01.


Soros György megelégelte az ellene és az általa támogatott civil szervezetek ellen folyó kormányzati gyűlöletáradatot: tájékoztató kampányt indít. Újabb videoüzeneteiben keményen bírálja a "maffiaállamot" és a "velejéig romlott Orbánt".

Folytatja a múlt héten elindított tájékoztató kampányát és újabb videoüzeneteket tett közzé a világhálón Soros György magyar származású amerikai milliárdos, filantróp. A Fidesz által adófizetői tízmilliárdokból közellenségnek lefestett Soros itt már részletesebben beszélt magáról, a civil szervezeteiről, a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) által végzett tevékenységről, és a jelenlegi magyarországi helyzetről is. Soros szerint Orbán rendszere jobban elnyomja az embereket mint az orosz megszállás, az általa támogatott civil szervezeteket pedig Orbán „ki akarja irtani”.

Soros György úgy látja: Orbán Viktor "maffiaországot, maffiarendszert teremtett,” ahol a vezetők pozíciójukat arra használják, hogy uralmon tartsák magukat és meggazdagodjanak. Soros elmesélte: annak idején Orbán volt az egyik vezető, aki segítette a demokráciák létrejöttét, az OSF pedig támogatta a Fidesz létrejöttét és Orbán oxfordi tanulását is. "Nem sok időt töltött ott, nagyon el volt foglalva a magyar politikával, sokat járt haza” - jegyezte meg vitriolosan Soros, aki ugyanakkor elmondta: 2010 óta nem találkozott Orbánnal. „A kapcsolatunk megromlott, mert ő megromlott."

Soros György személyes videoüzenetein túl, úgy tudni, hogy a jövő héttől az OSF politikamentes tájékoztató kampányba fog a hazai civil szervezetekről. Közben az abcug.hu megírta: vidéki terjeszkedésbe kezd a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, amely hamarosan több százezer dollárt fog szétosztani dél-dunántúli és észak-alföldi civil kezdeményezések között. A szétosztásra megállapodtak egy pécsi és egy debreceni civil szervezettel és rövidesen ki is írják a pályázatokat lakhatási, oktatási, egészségügyi és mindenféle, szegénységgel kapcsolatos témákban, pályázatonként legfeljebb 12 ezer dolláros értékben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.