2017. december 16., szombat

TIZENEGY ORBÁN-IDÉZET, MELYEKBŐL ALAPOSAN MEGISMERED A CINIZMUS LÉLEKTANÁT

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2017.12.16.


Végre vannak újra jó magyar politikai viccek. Az egyik például így szól: Két barát beszélget. Az egyik felháborodottan kérdi a másikat: Te tényleg lefeküdtél a feleségemmel? A másik csak ennyit mond: Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok! Ebben a keserű humorban benne van mindaz a cinizmus, ami a mai politikai vezetést jellemzi hazánkban. Orbán Viktor ugyanis így válaszolt arra kérdésre, mit szól ahhoz a listához, amelyen a kormányhoz és a kormánypárthoz kötődő politikusok bűneit foglalták össze ellenzéki politikusok. Ennek a jelenségnek azonban vannak előzményei, melyeket az alábbiakban foglalunk össze időrendi sorrendben.

1. „Senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél.” Ezt 1993-ban mondta ellenzéki politikusként Orbán Viktor. Nincs több hozzáfűznivalónk.

2. „A Fidesz és az FKGP békés egymás mellett élése immár valósággá vált, ennél többről azonban nincs szó.” Ezt Magyar Hírlapnak nyilatkozta a jelenlegi kormányfő 1997-ben. Egy évre rá az ígéretekkel ellentétben koalícióra lépett Torgyán Józseffel, és megalakult az első Orbán-kormány.

3. „Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar.” Ez a Magyar Nemzetnek nyilatkozta Orbán 1998-ban közvetlenül hatalomra kerülése előtt.

4. "Ne nyerjünk annyit, amennyit kértünk, ne mi kapjuk a legtöbbet" - tanácsolta Orbán Viktor 2000-ben még aktív miniszterelnökként, miután a részben neje által tulajdonolt Szárhegy dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft. számos állami forrásból próbált pénzt szerezni az évi fejlesztésekre. A végül 41 milliós állami támogatást elnyert cég az Élet és Irodalom által közölt jegyzőkönyvek szerint a miniszterelnöki rezidencián is tartott taggyűlést...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.