2017. december 28., csütörtök

ÚJABB 80 MILLIÁRDOT KAPTAK AZ EGYHÁZAK - A LAKÁSTÁMOGATÁSBÓL 37 MILLIÁRDOT VETT EL A KORMÁNY

NAPI.HU
Szerző: NÉMETH GÉZA
2017.12.27.


A múlt évi költségvetés maradványaiból, valamint az idei költségvetés átcsoportosításából nagy pénzt kapnak a sportszervezetek és az egyházak, viszont jelentősen csökken - egyebek mellett - a lakástámogatás - erről döntött a kormány a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban.

A határozatból csak az egymilliárd forintnál nagyobb tételeket emeljük ki, ezek a Budapest X. kerület, Hős utca 15/A-B szám alatti ingatlan helyzetének rendezésére előirányzott 2,1 milliárddal kezdődnek. A turizmus működésére 2,8 milliárd, míg a beruházására 1,5 milliárd forinthoz jutott.

A nyíregyházi foci stadion fejlesztésére 9,8 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány.

Az egyedi sportlétesítmény-fejlesztések támogatása körében működésre 2,7 milliárd, beruházásra 12 milliárd, míg a kézilabda infrastruktúra-fejlesztésre 1,7 milliárd szerepel a tételek között. A Magyar Kézilabda Szövetség működtetésére 3 milliárdot hagyott jóvá a kormány. A kiemelt sportegyesületek sportlétesítmény-fejlesztéseinek támogatására 1,1 milliárd, míg a működtetésükre 1 milliárd, az egyéb sportági beruházásokra pedig 1,2 milliárd forint jutott.

A köznevelési intézmények felújítása 5 milliárd, az egyházak támogatása viszont 80 milliárddal van jelen a támogatottak között.

A Bethlen Gábor Alap összességében 30 milliárd forinthoz jutott. A rendőrség 1 milliárdot kapott.

Kik a vesztesek?...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése