2017. december 16., szombat

VÁMPÍROK AZ AMAZONASON

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.12.16.


Egy nagy kaland utolsó fejezetét olvashatjátok. Aki rendszeres olvasója a blognak, az nyilván emlékszik Ági amazonasi kalandjairól írt posztjaira. Nos, a mai az utolsó beszámoló, azaz véget ér a kalandozás, ami rossz hír, az viszont jó, hogy nem akármilyen beszámolót olvashattok - a szokásos képcunamival fűszerezve. Úgyhogy induljunk (és tényleg lesz vérszívó is a posztban)!



A sorozat korábbi részei:

Irány az esőerdő!

A dzsungelszörny és az arcátlan törzsfőnök

Két kőkorszaki szaki kalandjai az Amazonason

Egy város, amiről nem is tudtuk, hogy a világon van


„Egy rövid összefoglalóval kezdek, mert mégsem lehetek annyira elbizakodott, hogy az előző posztjaimat az amazonasi túránkról mindenki olvasta…

A perui Amazónia „fővárosából”, Iquitosból indultunk kéthetes amazóniai barangolásunkra és egyre feljebb és feljebb haladtunk a hatalmas folyó forrásvidékén.

Iquitosban várost néztünk és meglátogattunk egy vadállatmenhelyet, majd 3 napos dzsungeltúrára indultunk. Mikor visszaérkeztünk Iquitosba, hajóra szálltunk és 3 napot hajóztunk felfelé az Amazonason, amig Yurimaguas városába nem értünk.

Onnan taxival jutottunk el Amazónia egyik csodálatos gyöngyszemébe, Tarapoto városába, ahol megnéztük a Kék lagúnát és egy gyönyörű vízesést.

Innen egy 15 órás szörnyű buszút megtétele után értünk el esőerdei barangolásunk utolsó állomására, Pucallpa városába, mely már tényleg az Amazonas forrásvidéke, hisz ettől följebb már nemigen lehet menni a folyón..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.