2017. december 24., vasárnap

VÉLETLENÜL PONT A TANÁCSADÓJA NEVÉN ÉPÜL A LÁZÁR JÁNOS ÉS CSALÁDJA ERDŐGAZDASÁGAINAK SZÍVÉBEN ÁLLÓ, KACSALÁBON FORGÓ KASTÉLY

168 ÓRA ONLINE
Szerző: 168 Óra
2017.12.23.


Egyre szövevényesebb a Lázár János és rokonsága földjeinek központjában fölépült, titokzatos vadászkastély ügye. A Magyar Narancs karácsonyi száma ugyanis terjedelmes cikket közölt Lázár hódmezővásárhelyi múltjáról és jelenéről, mivel a Miniszterelnökséget vezető miniszter belengette, hogy 2018-ban visszavonulna a szülővárosába, s pusztán a csongrádi országgyűlési képviselői munkára, azaz egyéni mandátumára koncentrálna – kérdés persze, mindez 2019-ig, az önkormányzati választásokig, vagy a teljes ciklusra szólna.

De a történtek nemcsak Lázár személyes tervei miatt érdekesek, hanem hogy a Narancs cikkét a 444.hu most nemcsak szemlézte, hanem össze is fésülte a szálakat az egyik legfurcsább történet kapcsán, amely a Hódmezővásárhely határában lévő Batidán épült vadászkastélyról szól. Erről tavaly szeptemberben írt először a Délmagyar és az Átlátszó, de akkor még csak óriásdaruval építették a fényűző ingatlant, amely mára elkészült. Az oknyomozó portál arról írt, hogy a telket a hódmezővásárhelyi Előre vadásztársaság adta el 2015-ben egy magánszemélynek, Kulik Jenőnek, és a hódmezővásárhelyi közgyűlés fontosnak tartotta a batidai beruházást annyira, hogy a tulajdonosváltás után pár hónappal rögtön helyi építési szabályzatot módosított, és kiemelt intézményi besorolást kapott a vadászház.

Kulik régi ismerőse Lázárnak: együtt gyakornokoskodtak az önkormányzatnál, és bár rövid ideig vetélytársak voltak, e mindketten a helyi Fideszben vagy annak környékén dolgoztak. Kuliknak a Lázár vezette Miniszterelnökséggel is volt szerződése: „örökségvédelmi jogi szakterületen rendszeresen kérem jogi tanácsait” – írta a miniszter az Átlátszónak. Sőt, a Kulik és Lázár közti személyes viszony csak az egyik a kastély körüli, Lázár felé mutató jelek közül.

A földhivatali adatokból ugyanis látható, hogy az épületet teljesen körbeveszik Lázár saját, illetve az édesanyja és a fiai nevén lévő földjei...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.