2018. január 9., kedd

A JOBBIK SZERINT A FIDESZ MEG AKARJA SEMMISÍTENI A PÁRTOT

MÉRCE
Szerző: PAPP GÁSPÁR
2018.01.08.


Nem reagált érdemben az ÁSZ a Jobbik megjegyzéseire, ez is azt bizonyítja, hogy a cél a Jobbik megsemmisítése – mondta sajtótájékoztatóján Volner János, a Jobbik alelnöke. Az Állami Számvevőszék ma délután jelezte: nem fogadják el a Jobbik megjegyzéseit, amiket a párt az ÁSZ jelentéstervezetével kapcsolatban tett. Ez azt jelenti, hogy a Jobbiknak 15 napon belül kötelessége befizetni azt a 331 millió forintot a központi költségvetésbe, ami az ÁSZ szerint az illegális támogatás mértéke.

Volner arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy az ÁSZ – noha törvény szerint kötelessége lenne – nem véleményezte és válaszolta meg konkrétan és tételesen a Jobbik kifogásait, amiket a jelentéstervezethez még decemberben fűztek.

Az eljárás tanulsága Volner szerint az, hogy Orbán Viktor meg akarja szüntetni a legerősebb ellenzéki pártot.

A Fidesz Volner szerint retteg a Jobbiktól, és a párt által tervezett elszámoltatástól. Az állami szervet ezért Volner szerint Orbán saját hatalma érdekében használja, hogy koncepciós eljárásban megsemmisítse a kormányváltásra készülő pártot.

Újságírói kérdésre Volner elmondta, a Jobbiknak nincs pénze arra, hogy kifizesse a bírságot, ezért a korábban indított gyűjtést folytatják. Arról, hogy egyáltalán befizetnék-e a büntetést, vagy sem, elnökségi ülésen fognak dönteni a héten. Az LMP és a DK, akiket az ÁSZ szintén megbírságolt, már korábban kijelentette, nem fogja befizetni a bírságot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.