2018. január 9., kedd

A MOSKOLCI POLGÁRMESTER MELLŐL IGAZOLT ÚJ FŐSZERKESZTŐT AZ ÉSZAK-MAGYARORSZÁG

ÁTLÁTSZÓ - ORSZÁGSZERTE BLOG
Szerző: PUSZTAI LÁSZLÓ
2018.01.09.


Kriza Ákos, Miskolc fideszes polgármesterének politikai tanácsadója, Balázsi Tibor foglalta el a Miskolcon megjelenő Észak-Magyarország főszerkesztői székét. Ezzel a miskolci városvezetés kritizálásának alighanem befellegzett a megyei napilapban.

Tavaly nyáron jelentették be, hogy elkelt az Informédia/Russmédia Kft., ami Miskolcon, Nyíregyházán és Debrecenben adott ki megyei napilapot és kereskedelmi kiadványokat. Az Ausztriában hűtlen kezelés és sikkasztás miatt elítélt Heinrich Pecina, a Népszabadság megszüntetőjének cége vette meg a Russmedia printüzletágát.

A Hajdú-Bihari Napló, az Észak-Magyarország és a Kelet-Magyarország, továbbá két román regionális napilap, az Erdély magyar határmenti részein megjelenő JurnalAradeant és a JurnalBihoreant került a Media Development Management Kft. kezébe. A cég Heinrich Pecina osztrák üzletemberhez köthető, aki a Mediaworks Hungary korábbi osztrák tulajdonosa.

Pecina volt az, aki kulcsszerepet játszott a Népszabadság bezárásában, majd aki Mészáros Lőrinc érdekeltségébe játszotta át a regionális médiabirodalmat.

A szabolcshir.hu úgy tudja, a tranzakciót megelőző tárgyalások mindvégig Bécsben zajlottak, a vételár pedig 10 milliárd forint körül alakulhatott. A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (Matesz) adatai alapján 2016 második fél évében az Észak-Magyarországból 33 ezer, a Hajdú-Bihari Naplóból 30 ezer, míg a Kelet-Magyarországból 36 ezer példányt értékesítettek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.