2018. január 28., vasárnap

AKINEK A LAPTOP ÉS A VILÁG AZ OTTHON

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2018.01.28.


Mit kell tenni ahhoz, hogy egy függőágyból nézd a világot? Milyen lehet, ha a munkahelyed a laptopod és a világ az otthonod? Érdekes kérdések, nem? Különösen, hogy ez az életmód elsőre nagyon hívogatónak tűnik, ám mielőtt az ember nekivágna, nem árt kicsit jobban belegondolni, mert bizony akadnak bőven nehézségek is. Emellett ma főleg Skandinávia felé vesszük az irányt, így lesz szó arról, miért boldogok a dánok, és a legújabb norvég kávéőrületről is.

A modern nomádlét nehézségei

Milyen ügyeket kell elintézni, ha szeretnénk egyik országból a másikba költözni, amikor csak kedvünk tartja? Egyáltalán elég modern-e a világ, hogy ezt viszonylag könnyen megtehessük? A kérdéseket a Végtelen… talán blog tette fel – és válaszolta is meg.

„Gazdagok nem vagyunk, se nem diplomaták, és (sajnos) a családunk sem hagyott ránk óriási cégbirodalmat. Egyszerű emberkék, akik elhatározták, hogy világot látnak és nem csak turistaként, hanem életvitelszerűen. (...)

Nagyon menőnek tűnik ez az élet, főleg, ha egész gyerekkorodban még Balcsira sem mentetek el nyáron, pedig folyton arról álmodoztál, hogy majd utazgatsz. Én nem erről álmodoztam, egy nagy családot szerettem volna, egy nagy kertes házzal, kutyával meg nyugis melóval.

Ehhez képest az első alkalommal, mikor volt rá mód, kipróbáltam magam külföldön és az a fél év Olaszországban 21 évesen, megváltoztatta a világképem. Rájöttem, hogy annál nagyobb dolog nincs, mint megismerni az életet minél több helyen.

Annyira kinyitja az ember szemét, annyira változtat, annyira megnyit és ledönt minden korlátot benned, hogy nincs semmi ehhez fogható. Aztán meg jöttek a lehetőségek és mi megragadtuk.

Szóval így lettünk utazó család. De mikkel kell szembenézni, ha az ember utazgat két-háromévente? (...) ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.