2018. január 4., csütörtök

AZ ORBÁN-KORMÁNY PÉNZOSZTÁSA - ÖNÖS ÉRDEK ALAPJÁN

VÁROSI KURÍR - VOKS2018
Szerző: Városi Kurír
2018.01.04.


A kormány az ünnepek előtt újabb 200 milliárd forintot osztott szét a hozzá közel álló határon túli szervezetek, egyházak, illetve a labdarúgás támogatására – jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Ez is azt bizonyítja, hogy az Orbán-kormány a közpénzeket nem a közjó érdekében, a szociális rendszer, az egészségügy és az oktatás fejlesztésére, az ország modernizálására, hanem önös érdekei mentén használja fel – közölte Niedermüller Péter.

Hozzátette: ha a demokratikus ellenzék alakíthat kormányt 2018-ban, az ország fejlesztésére fogják fordítani az adófizetők pénzét.

Mint elmondta: a kormány az ünnepek előtt elfogadott rendeletek szerint 30,7 milliárd forintot juttat a Magyarországi Református Egyháznak, illetve, miközben az állami egyetemek súlyos gondokkal küszködnek, 8,2 milliárd forint jut a Pázmány Péter Katolikus Egyetemnek.

Jelentős támogatást kapnak határon túli egyházi szervezetek: 27 milliárd forintot az Erdélyi Református Egyházkerület és 1,5 milliárd forintot a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség. A Kárpátaljai Magyar Főiskolákért Jótékonysági Alapítvány 2,2 milliárd forint magyarországi költségvetési támogatásban részesül.

Ugyanakkor továbbra is jelentős összeg, 37 milliárd forint megy el a labdarúgásra. A többi között a nyíregyházi stadion építésére és határon túli klubok – a dunaszerdahelyi, a révkomáromi, a munkácsi és a csíkszeredai – támogatására is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése